Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Sümela ibadete açılıyor

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Sümela Manastırı ile ilgili yönetmelik değişikliğine gideceği öğrenildi.



8 Eylül'de Trabzon'a gelerek çeşitli incelemelerde bulunan ve AB Reform İzleme Grubu'nda yer alan Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Avrupa Birliği müzakere sürecinde Sümela'nın 'inanç özgürlüğü' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, manastırın ibadete açılması konusunda vurgu yaptığı öğrenildi.
Meryem Ana'nın ölüm yıldönümü 15 Ağustos'ta yüzlerce kişinin ayin yapmak için Sümela Manastırı'na geldiği ancak ibadete kapalı olması nedeniyle gerginliklerin yaşandığını belirten 4 bakan bu durumun devam etmesinin sürekli provokasyona yol açacağını ifade etti.
Yapılan toplantıdan çıkan olumlu sonuç üzerine Sümela Manastırı'nın ibadete açılması için çalışmalara başlandı.
İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Sümela Manastırı ile ilgili yönetmelik değişikliğine gideceği öğrenildi. Türkiye'de şu anda 17 müze ve ören yerine verilen ayin iznine, Sümela Manastırı da eklenecek. Çalışmanın yılbaşına kadar bitirilmesi planlanıyor.
Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasıyla birlikte gelecek yıl 15 Ağustos'ta ayin yapılabilecek ve bir tabu yıkılmış olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.