Sosyal Medya

BÖLGEHABER

HEMŞİN'DEKİ SA?LIK SKANDALINA AÇIKLAMA GELDİ

Hemşin'den hasta babası için ambulans isteyen vatandaş, ambulansın zamanında gelmemesi nedeniyle babasının öldüğünü iddia etti.



Rize'nin Hemşin ilçesinde yaşayan bir kişi, ilçede ambulans olmasına rağmen şoförü bulunmadığı, başka bir ilçeden çağrılan ambulansın da çok geç gelmesi nedeniyle rahatsızlanan babasının öldüğünü iddia etti.

Hemşin ilçesinde yaşayan Süleyman Şahin, 4 Ekim gecesinde babası Şevki Şahin'in (79) rahatsızlanması nedeniyle 112 acil servisi arayarak ambulans istediklerini belirtti.

Hemşin ilçesinde ambulans bulunmasına rağmen şoför olmadığını öne süren Şahin, "Babam hastalanınca ilçe sağlık ekibini aradık. Bize 'Ambulans şoförü yok' denildi" diye konuştu.

Bu nedenle Pazar ilçesinden ambulans istediklerini, fakat ambulansın olay yerine varmasının yaklaşık iki saat sürdüğünü iddia eden Şahin, "Babam için her şey zorlaşmıştı. Ambulansla Rize´ye sevk edildi. Durumu ağırlaşınca Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesine uğradık. Ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtaramadık. Sağlık görevlileri bize, babamı biraz daha erken götürebilseydik kurtarabileceklerini söyledi. Ambulans erken gelseydi belki babamı kurtarabilirdik" dedi.

Hemşin ilçesindeki ambulansta sözleşmeli olarak çalışan ambulans şoförü N.A´nın, yaklaşık 15 gün önce sağlık çalışanlarına direksiyon dersi verdiği için kaymakamlık tarafından görevine son verildiğini öğrendiklerini belirten Şahin, "Daha öncede eli kesilen bir komşumuz ambulans bulamayınca kaymakamlığa şikayette bulunmuş. Koca ilçede ambulans şoförü yok. Kimse hakkında şikayetçi değilim. Ancak biz bu acıyı yaşadık. Başka kimse yaşamasın. Bu sorun çözülsün" diye konuştu.

SA?LIK MÜDÜRÜ TEPE´NİN AÇIKLAMASI
Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe ise hastanın müracaatının 112 Acil Servis ekipleri tarafından "Çağrı Kayıt Sistemi" ile kayıt altına alındığını belirtti. Tepe, şunları söyledi: "Şevki Şahin´in müracaatı, sağlık ekipleri tarafından olay gecesi saat 01:12´de alınmış. Pazar ilçesinden sağlık ekipleri saat 01:14´de harekete geçmiş 01:38´de hastanın bulunduğu adrese ulaşmıştır. Yani, ambulans hastanın müracaatından 24 dakika sonra olay yerine ulaşmış, doktor ve sağlık ekibi gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra hasta ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Hastanın akciğere giden damar yolu tıkalı olduğu için (Pulmoner Emboli) gerekli her türlü imkanlar seferber edilmesine rağmen hasta kurtarılamamıştır. Ailenin acısını paylaşıyoruz. Ancak bakıldığında sağlık ekibinin her türlü fedakarlığı yaptığı ortadadır."

Ambulans şoförü olarak bahsedilen N.A´nın kaymakamlık onayı ile görev yaptığını vurgulayan Tepe, şunları anlattı: "N.A. sözleşmeli olarak görev yapmaktaydı. Altı aylık sözleşmesi dolduğu için yeni sözleşme imzalanmadı. Bu nedenle görevden ayrıldı. Bahsedildiği gibi sağlık çalışanlarına direksiyon dersi verdiği doğru değil. Görev yaptığı süre içerisinde çok büyük fedakarlıklar yaparak hizmetinde en ufak bir eksiklik göstermemiştir. Hemşin ilçesinde geçici bir süre için şoför eksikliği olduğu doğrudur. Ambulanslarda, devlet memuru kadrosu şoför olanlar dışında başkalarını ambulanslarda görevlendiremediğimiz için zorlanıyoruz. Bu eksikliği gidermek için uğraşıyoruz. Şu an için başka bir devlet kuruluşunda çalışan bir şoför arkadaşı görevlendirdik."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.