Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Deprem Simülasyon Tırı Trabzon'da

''Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı''nda orta şiddetli deprem oluşturularak, öğrencilere ve vatandaşlara bilgi verildi



Trabzon Belediyesi önündeki alanda konuÅŸlandırılan ''Gezici Deprem Simülasyon EÄŸitim Tırı''nda orta ÅŸiddetli deprem oluÅŸturularak, öğrencilere ve vatandaÅŸlara bilgi verildi.    

BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü'nce yürütülen ''Depreme Duyarlılık Günleri'' projesi kapsamında hazırlanan tırın oturma odası ve mutfaktan oluÅŸan simülasyon bölümünde, 4.8 ÅŸiddetinde sarsıntı oluÅŸturuldu.     

Tırın içindeki öğrenci ve vatandaÅŸlara deprem anında neler yapmaları gerektiÄŸi, eÅŸyaların sabitlenmesinin depremde ne derece büyük önem taşıdığı, BoÄŸaziçi Ãœniversitesi'nden Sismolog Mustafa ÇomoÄŸlu tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.      

ÇomoÄŸlu, projeyle afet bilincini yükseltmeyi, küçük adımlar atarak alınan önlemlerle afet riskinin azaltılabileceÄŸi bilgisini yaygınlaÅŸtırmayı, afetlerde kiÅŸinin kendine ve çevresine yardım edebilmesi için hazırlıklı olmasını saÄŸlamayı ve toplumda depremden korunma kültürünün oluÅŸturulmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.     

Bilgi eksikliÄŸi, belirsizlik ve çaresizlik hissiyle beslenen korku dolu yaklaşımları, hazırlıklı olma ve güvende hissetme duygularına dönüştürmeyi istediklerini ifade eden ÇomoÄŸlu, beÅŸer kiÅŸilik gruplar halinde simülasyon tırına aldıkları vatandaÅŸ ve öğrencilere deprem anında yapmaları gerekenleri, her evde bulunması gereken deprem çantasının önemini anlattıklarını, etkinlik sonunda da katılımcılara bilgilendirme broşürleri dağıttıklarını kaydetti.     

Tırdaki eğitimden önce de Trabzon Belediyesi meclis salonunda belediye personeline depremle ilgili bilgiler sunuldu. Bugün ve yarın Trabzon'da kalacak tırda yaklaşık bin kişinin eğitim alması planlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.