Sosyal Medya

BÖLGEHABER

PÄ°SLÄ°?Ä°N YERÄ°;HALININ ALTI DE?Ä°LDÄ°R!

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık?tan Karadeniz?e çok özel açıklamalar



Trabzon çok iddialı bir şehir. Bende iddialı biriyim.Trabzon'da gizli kapaklı bir şey yapmanız imkansız. Çünkü yerel meydanında gücü ile Herkesin her şeyden hemen haber oluyor.Buda beni çok mutlu ediyor.

Benim yönetim anlayışımda kesinlikle çöpü halının altına süpürmek gibi bir mantalite yoktur .Şartlar ne olursa olsun ben çöpü ortadan kaldırmaya uğraşırım. Kıyıda köşede sorun bırakmam gibi olay söz konusu olamaz.

2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını değerlendirerek hep birlikte Trabzon'a çok iyi şeyler kazandırabiliriz 2011 Trabzon için büyük şanstır.Örneğin Akyazı? da 35 bin kişilik muhteşem bir stadyumu kazandırabiliriz.

Ben bürokrata karşı biraz sertimdir. Bürokratın tek görevi halka hizmet etmektir. Naz yapmaya zart-zurt etmeye kimsenin hakkı yoktur


TRABZON-Trabzon Valisi Recep Kızılcık dün Tek-Art Medya Merkezi'ni ziyaret ederek Genel müdürüz Osman Diyadin ve kurum yöneticilerimiz ile Trabzon'un sorunlarını ve yapılması gereken yeni projeleri konuştu. Trabzon halıkna yönelik önemli tespitlerde bulunan Kızılcık
Trabzon'un iddialı bir kent olduğunu bu nedenle Trabzon gibi interaktif bir şehirde valilik yapmanın kolay bir iş olmadığını kaydetti.
TRABZONLUNUN HERÅžEYDEN HABERÄ° VAR


Samimi olduğun ve içken pazarlık yapmadığın müddetçe halk ile iyi diyaloglar kurulabileceğini ifade eden Kızılcık, "Samimi olduğun sürece bu halktın senden ne istediğini anlarsın, mesajları anlamakta güçlük çekmezsin. Trabzon çok iddialı bir kent. bu nedenle kıyıda köşede sorun bırakmam. Asla halının altına çöp süpürmen, çöp varsa o çöpü kaldırmak için uğraşırım. İddialı bir kentte iddialı bir insanız. Trabzonda işlenmemiş bir potansiyel var bunu kabul etmemiz lazım. Her ne kadar iddialı bir kent olmakla beraber sadece bir fırça darbesiyle düzeltkiyelmebileçcek problemlerde var. Bunu herkes bakıyor fakat görmektir önemli olan. tek adım hizmet bunlardan bir tanesidir, mikrokredi projesi bunlara örnek olabilir. Bunlar yapılması çok zor işler değildir" dedi.
BEN DEDÄ°M OLDU
DÖNEMLERİ BİTTİ
Trabzon halkından birşey saklamanın mümkün olmadığını ifade eden Kızılcık, "Trabzon'un çok önemli bir özelliğide kamuoyu herşeyden haberdedar. Özel hayatınız dahil. Bir yerden ayna tutulurcasına herkesin herşeyden haberi var. bu nedenle bir ikinci gündeminizin olması mümkün değildir. Buda şeffaflık adına çok önemlidir. İkinci gündeminizin olmaması sizin içinde iyi birşeydir. Yaptığınız herşeyin kamuoyuna duyulmasıda iyi bir şeffaflık örneğidir. Bir şeyi birinin öbürünün demesi önemli değildir. Önemli olan doğrunun istenmesidir. Halk ne istiyorsa size göre doğru olmasada doğrusunu bulup onu yapmak zorundasınız. Halk doğru olsada olmasada istediği partiye oy verip onu iktidara getirebiliyor. Yani vatandaş birşey istiyorsa bana çok doğru gelmesede "Silah ruhsatı bunlardan bir tanesidir" buna riayet etmek zorundayız. 1970'ler, 60'lar "ben dedim oldu" dönemleri idi. Ama Şimdi insan hakları var, demokrasi var, sivil toplum örgütleri var. Bunlar karar aşamasında çok önemli rol oynuyorlar. Sivil toplum 1990'larda bile çok fazla kale alınmayan müesseselerdi. Şu andaöylemi. hayır. demek istediğim geçmiş dönemlerdeki gibi unsurları yok sayamıyorsunuz.

2011'Ä° BAHANE EDEREK
ÇOK ŞEYLER KAZANIRIZ

Trabzon'da Aydınlıkevler Mahalessi'ne gittiğinde başından geçen ilginç bir olayı bizler vasıtasıyla Trabzon kamuoyuyla paylaşan Kızılcık, "Bir vatandaş karşıma geçip şehrin gündemiyle ilgili 10 maddeyi takır takır sıraladı. Ve camiye girdi. Gündemi öylesine takip etmesine şaşırdım. Trabzon böylesine interaktif ve fırsatların fazla olan bir şehir. Mesela 2011. Tabi ki bir haftada Trabzon ihya olmayacak. Ama hedef koyma anlamında bizim için son derece önemlidir. Bugünden O hedefi göz önünde bulundurarak, bugünden itibaren karar aldığınız andan itiberan bütün iyilikleri, yaplmak istediklerinizi teker teker 2011'i bahane ederek yapabilirsiniz. Dün Trabzon basketbol takımı yöneticileri ile görüştüm. Onlar 2011 marifetiyle yaptığımız kapalı spor salonunu kullanmaları sonucunda Trabzon'da 2010'da Avrupa Şampiyonası yapacaklarını söylediler. Onlarda kendilerine bir amaç çizmişler 2011 sayesinde. 2011 ile altyapı sorunu olmayan spor komplakseliren kavuşacağız. Hiçbir atlyapı sorunumuz kalmayacak artık. Sonrasındada bu tür orgfeaniszayonlar olduğunda en şanslı il tabiki biz olacağız bu tür organizasyonları yaparak tecrübelenmiş, ciddi bir şehir konumunuda muhafaza etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

YAPTI?IMIZ HER ÅžEYÄ° SONUCA
ENDEKSLÄ° YAPIYORUZ
Trabzon'a yatırımlara açık bir il olduğiununda altını Çizen Vali Kızılcık, "Şu anda benim takip ettiğim 3-4 büyük yatırım talebi var. Bu anlamda belirli bir seviyeye geldik. Tamam dediğimizde startı vereceğiz. Biz öyle sorumluluğu anonimleştirimiyoruz. Yaptığımız herşeyi sonuça endeksli yapıyoruz. Sorulduğunda şunu yaptık, bunu yaptık diyebileceğiz. Bizim insanımız hizlmeti gözüylea görmek ister. Benim eğitimim nereye geldi, bana ne istihdam sağladın, turizimin neredeydi nereye geldi. Trafik sorunu ne oldu. bunlar aslında bizim çözmemiz gereken sorunlar. Bunlarıda proje bazlı çözdüğümüz zaman çok daha rahatlarız. Bunun yanında kamu yönetimindeki etkinlikte önemlidir. Belki kamuda yapılanlar sizin gözünüze gelmeyelebilir. Ama asıl faydada devlet ile vatandaş bütünleşmesinide burda sağlamamızdır. Kamu kurumuna gittiğiniz zaman oradaki çalışanan sbize güleryüzlü davranması size hal hatır sorması size para kazandırmaz ama sizi o kadar mutlu ederki, siz bu devletin insanı olmanın gururunu, onurunu yaşarsınız. Fiziki altyapıyı tamamlamamız lazım. Onun altyapısını hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

BÃœROKRAT VATANDAÅžA
ZART ZURT EDEMEZ
Trabzon'da Kızılay'ın yapmayı planladığı Lojistik Merkez nedeniyle İl Genel Meclisi ile Kızılay arasında yaşanan diyalgorlara değinen Kızılcık, "Kızılay'ın Lojistik merkezi olayında yaşananlar. Bir siyasetçi bunu vermeyebilirim diyebilir. dersinde bu hizmet kamunun menfaatine ise, sende kamu yararına siyaset yaptığını iddia ediyorsuna buna karşı çıkamazsın. Çok sesli toplumlarda bunlar oluyor. Fakat sonunda işi hallettik, ihalesi yakında yapılacak.
ben herkese göre şekil alamam ki, o zaman bine parçalanmam gerekir. Haliyle benim tatmin etmen gereken tek kesim vardır oda halktır. Kamu yararıdır. Ben kamu yararı ile ilgili kesin prensiplerimi koyarsam, birkaç yerdede söyledim, medyanının temel görevi kamuoyunu aydınlatmaktır. Siyasetçinin temel görevi halk adına halka hizmet etmek için seçilir. Bürokratın görevide halka hizmet etmektir. Siz samimi davranırsanız ilkelerinizi koyup o ilkelerinizi uygularsanız o zaman haliyle o ilkeleriniz den dolayı rahatsız olacaktır bazı kesimler. Fakat adam ilkeli davranıyor deyip sizi kabullenecektir.
Ben bürokrata biraz sertimdir. Bu işin dogasında var olan şeydir. Çünkü burada neticede gazeteci kendi parasını kazanır, siyasetçide öyle. Kolay değildir siyaset yapmak. Adama oy istemeye gittiğinizde size 40 dereden su getirir. Ama sen bürokratsın. Halka hizmet için görevlendirilen insansın. Senin naz yapmaya hakkın yok. Senin görevin çünkü. Girene kadar şundan bundan yardım istersin. Girdikten sonra 25 yılın garantidir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Dolayısıyla senin vatandaşa zart-zurt etme hakkın yoktur. Sonuna kadar vatandaşa hizmet etmek zorundasın" diye konuştu.
TÃœRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ° ARTIK
DÜNYANIN YÖNETİMİNDE SÖZ
SAHÄ°BÄ° OLAN BÄ°R ÃœLKE OLMUÅžTUR
Yapılan bütün yenilik ve hizmetlerin sürekli gelişmekte olan ülke sistemine endeksli olması gerektiğininde önemine değinen Kızılcık, "Türkiye Cumhuriyeti artık sıradan bir devlet değildir. Bugün dünyanın mkyk'sı olarak değerlendirebilecek G-20'nin çok önemli aktörlerinden biridir. dolayıbıyla dünyanın yönetiminde söz sahibi olan bir ülke olacağız. Üye olmak için uğraştığımız AB ülkelierinin ekonomi plotikilaranı denetleme yetkisine sahip bir ülkeyiz. Çok büyük bir güçtür. Çünkü Artık denge sadece ekonoki zangilkilke alakalı değil. 3 gücünüz olacak ekonomi olacak, askeride olacak, teknolojide olacak. Bunlar yan yana getirildiğinde. Türkiye 20 ülkeden biri olarak gündeme geldi. Enerji koridoru olmanız, yürüttüğünüz dış politika, güvenlik konsey üyeliğiniz, genç nüfusunuz ve geçmişisiz gibi unsurlarla Sarkozy'ye rağmen Türkiye G-20'Yye damgasını vurdu. Bu az birşey değildir. dünün küüle bile alınmayan bir ülkesi , Rahmetli Özal döneminde 2 milyardolardı ihracatımız. şu anda 100 milyardoların üzerinde ihracat yapan ülke konumuna geldik. Artık herkes yerel olarak aldığı kararları dünya ölçeğinde düşünmek zorundadır" dedi.
TRABZONSPOR TRABZONUN
REKLAMI İÇİN ÖNEMLİ
Trabzon'a yatırım yapacak olan Alman bir yatırımcı'nın Trabzon'u araytırdığında Trabzonspor takımının kendisine örnek verildiğini ifade eden Kızılcık, "Trabzonspor'un ne kadar önemli olduğunu buradan anlayın. Artık spor veya sanatla yaptığınız reklam sizin yatarım çekmenizde, turizimde ne kadar yardımcı olur. Dolayısıyla faydının nerelara kadar dokunduğunu tahmin bile edemezsiniz. Trabzonspor'un şehrin tanıktımına, yatırımın gelemesine ve turizme,. siz basın mensuplarına ne kadar değer kazandırdığının hepibiz bilincindeyiz. 2011 ile çok daha fazla turist çeken bir ülke konumuna geleceksiniz. O nedenle bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Dışarı çıktığınızda bunlar önemli. Mesela Trabzonspor'un Trabozon'a kazandırdığı en önemli" ifadeleriyle açıklamalarını noktladı.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan ile birlikte Genel Müdürümüz Osman Diyadin ve kurum yöneticileri eşliğinde tek-Art Medya Merkezi birimlerini ziyaret etti. Tesisi çok beğendiğini ve kurumsal manada Trabzon'da en büyük kurumu ziyaret etmenin ayrıcalığını hissettiğini ifade eden Kızılcık, "Sorumluluğunuz bizler gibi çok büyük. Bun sorumlulukları paylaştığımız ve halkın yararına işler yapktığımız sürece üstesinden gelemeyeceğiz bir sıkıntı ile karşılaşmayız" sözleriyle bize veda etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.