Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Gaziler yaÅŸayan Åžehitlerimizdir

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Gaziler şehit olma yolunda tüm fedakarlığı yapmış ancak kendi iradesi dışında hayatta kalmış kişilerdir" dedi.



RİZE - Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gaziler?in yaşayan şehitler olduğunu söyledi.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi?nde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askerler, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törenin duyurusu yapılamadığı için törene katılım bir hayli düşük oldu.
Törende konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu konuşmasında gazilerin yaşayan şehitler olduğunu belirterek, "Şehitlik toprağı vatan kılmak için yapılan en büyük fedakarlıktır. Canınızı feda ediyorsunuz. Bu fedakarlıkla toprak vatan oluyor. Bu fedakarlık olmasa toprağın bir hiç anlamı olmaz. Toprağı vatan yapan bu fedakarlıktır. Şehitlik kavramını çok iyi biliyoruz. Ancak gazilik kavramının anlaşılmasında bir sıkıntı var. Gaziler şehit olma yolunda tüm fedakarlığı yapmış ancak kendi iradesi dışında hayatta kalmış kişilerdir. Şehitliğin tüm sürecini yaşamışlardır. Ancak kendi idareleri dışında hayatta kalmışlardır. Gazilik şehitliğin gerisinde bir mertebe değildir" dedi.
BU SALONUN DIÅžI DA
DOLU OLMALIYDI
Törene katılımın düşük oluşunu eleştiren Vali Hacımüftüoğlu, "Bugün bu törende değil salonun, dış kısmının da dolması gerekirdi. İnşallah bir sonraki programda bu salon dolacaktır. Gazilerimizin bizden bunun dışında bir beklentisi yok. En azından bir futbolcuya gösterilen ilgi ve alaka gazilerimize gösterilmelidir. Olar olmasaydı şimdi biz burada bu törenleri yapıyor olamazdık" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.