Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Afet Koordinasyon Merkezi kurulacak

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Afet Koordinasyon Merkezi?ni Kızılay başkanımız Tekin Küçükali?nin yardımıyla kurmuş olacağız'' dedi



TRABZON - Trabzon'un Sürmene ilçesinde Küçükalioğlu Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Vakfınca iftar yemeği düzenlendi.
Yemeğe Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Sürmene Kaymakamı Mustafa Özaslan, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Vakıf Başkanı Hayrettin Küçükali ve çok sayıda vakıf üyesi katıldı.
Hayrettin Küçükali, burada yaptığı konuşmada, merkezi İstanbul'da bulunan vakfın 2003 yılında kurulduğunu belirterek, vakfın yardıma ihtiyacı olan ailelere sıcak yemek, ayni ve nakdi yardımların yanı sıra öğrencilere burs verdiğini anlattı. Küçükali, vakıf anlayışlarını 'bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu' anlayışında sürdürdüklerini söyledi.
Küçükali, yemeğe katılan Vali Kızılcık'a Sürmene bıçağı armağan etti.
AFET KORDÄ°NASYON MERKEZÄ° KURULACAK
Vali Recep Kızılcık da yemeğin ardından bir gazetecinin Kızılayın kentte kurmayı planladığı Afet Koordinasyon Merkezine yer tahsisi konusunda yaşanan sıkıntının aşılıp aşılmadığı yönündeki sorusuna şu karşılığı verdi:
''Başkan Küçükali, Trabzon'a Afet Koordinasyon Merkezi kurma fikrini açtı, ancak yer bulma konusunda sorunları olduğunu bize iletti. Biz de 'yapması sizden yeri bizden' sloganıyla buna gerçekleştirebileceğimizi ifade ettik. Kendileri de bunu kabul ettiler. İl Özel İdaresinden geçmişte Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan arazideki 3 hangarı 10 yıllığına Kızılay'a tahsis etmiş olduk.''
En kısa sürede Afet Koordinasyon Merkezi kurma çalışmasının başlatılacağını duyuran Kızılcık, ''Karadeniz iklim ve coğrafi olarak doğal afet gibi bir potansiyele sahip. Elbette hiç olmamasını isteriz, ancak olunca da anında müdahale edilebilecek Afet Koordinasyon Merkezini başkanımızın da yardımıyla kurmuş olacağız'' diye konuştu.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise tüzüklerine göre Cumhurbaşkanlığı himayesinde çalıştıklarını, illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamların doğal başkanları olduğunu söyledi.
SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ KALMADI
Vali Kızılcık'a yörede yaşanabilecek doğal afetler ve bunlara müdahale konusunda yaşanabilecekler üzerine tereddütlerini aktardığını anlatan Küçükali, ''Umarım kalıcı olur. Vali bey duruma el koyunca söyleyecek sözümüz kalmadı. Merkezin yerinin tahsisi için 10 yıl yeterli değil, ancak valimiz böyle deyince söyleyecek sözümüz yok'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.