Sosyal Medya

EKONOMÄ°

Elektrik zammı sigortaları attırır

TRABZON - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle birlikte ekonomide yaşanan hareketlenmelerin olumlu sonuçlarının alındığı bir dönemde elektriğe yapılan, enflasyonun iki katı oranındaki zammın esnaf ve KOBİ?leri olumsuz



TRABZON - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle birlikte ekonomide yaşanan hareketlenmelerin olumlu sonuçlarının alındığı bir dönemde elektriğe yapılan, enflasyonun iki katı oranındaki zammın esnaf ve KOBİ?leri olumsuz etkilediğini söyleyerek zammın geri çekilmesini talep etti. Özgenç, "Tüketicinin 'ne olur ne olmaz' kaygısı yaşamasından dolayı iç tüketimdeki durağan halin üstüne bir de elektrik zammı yapılması vatandaşı da haliyle etkileyecektir" diye uyardı.
-" AÇI?IN FATURASI
ELEKTRÄ°K ZAMMIYLA
YAMANIYOR"-
Özgenç, şunları söyledi: "ÖTV ve KDV'de yapılan indirimlerle, başta otomotiv sektörü olmak üzere, beyaz eşya, bilişim ve mobilya sektörlerinde ciddi bir hareketlilik olmuştur ve bu, piyasalara olumlu yansımıştır. Lakin ÖTV ve KDV indirimlerinden dolayı oluşan bütçe açığının faturası elektrik zammıyla yamanmamalı ve stokların erimesi ve daha ucuz jeep satılabilsin diye yapılan ÖTV ve KDV indiriminden doğan bütçe açığının faturasını, işyerinin kirasını, evinin masrafını karşılamakta zorluk çeken esnaf ve KOBİ?ler ödememeli. İç tüketimdeki hareketsizlik nedeniyle, zaten zor durumda olan esnaf ve KOBİ?ler yapılan zamla birlikte daha da zor günler yaşayacak."
TRT PAYINA DA TEPKÄ°LÄ°
Özgenç, "Zaten en pahalı elektriği kullanıyoruz. Sırf bu sebeplerden ötürü geçtiğimiz yıllarda birçok sanayi kuruluşu, enerjinin daha ucuz olduğu ülkeleri tercih etti. Ayrıca, enflasyon oranı yüzde 5 olduğu ülkemizde yüzde 2 TRT payı ödüyoruz, bunu da anlamış değiliz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.