Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

33 yıl aradan sonra Ağustos ayı

33 yıl aradan sonra Ağustos ayına denk gelen Ramazan ayında, bu akşam ilk teravih namazı kılınacak. Cuma günü ise ilk iftarla oruç açılacak.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan Ayını islam aleminin en iyi şekilde değerlendirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan, 33 yıl aradan sonra tekrar yaz aylarına denk gelmeye başladı. Önümüzdeki 8 yıl boyunca yaz aylarına rastlayacak Ramazanda, bu yıl günde yaklaşık 15 saat oruç tutulacak.

Ramazanda ilk iftar IÄŸdırda yapılacak. Ä°lk iftarı; Ankara saat 19.47de , Ä°stanbul saat 20.04te, Ä°zmir saaat 20.07de, Çanakkale saat 20.13te, Hakkari ise saat 19.00da açacak.Rize`de ise ilk iftar ise 19:18`de yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı da Ramazan ayıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptı.

Bardakoğlu, "Yurtiçi ve yurtdışında dini irşad yapacak vaizler ve diğer görevliler gönderilecektir. Televizyonlarda programlar yapılacaktır. Anadoluda yüzlerce televizyona paket programlar gönderiyoruz. Oruçla ilgili teknik bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz." dedi.

Ramazan ayında medyadaki programlar da Diyanetin önem verdiği konulardan oldu.

Ali Bardakoğlu bu konuyla ilgili olarak da "Fazla anlamlı olmayan, ucu açık zihin bulandıran tartışmalar yerine magazin üslubuyla dini konuları ele alma yerine, dini bilgide derinleşme, manevi hayatımıza önem vereceğiniz için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca vatandaşların dini sorularını cevaplandırmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığının 0 312 295 76 59 ve 0 312 295 76 60 nolu telefonları tatil günleri de dahil olmak üzere saat 09:00dan -23:00e kadar hizmet verecek.

Ayrıca internet üzerinden sorusor.diyanet.gov.tr adresine mail ile gönderilen sorular da cevaplandırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.