Sosyal Medya

BÖLGEHABER

İlahiyat camii ibadete açılıyor

Sandıkçı, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır inşaatı devam eden İlahiyat Fakültesi Camisi'nin ramazan ayında ibadete açılmasını kararlaştırdıklarını belirtti.



Rize Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, ibadete açılacak olan Ä°lahiyat Fakültesi Camisi´nin estetik olarak Türkiye´deki her cami ile yarışabilecek özellikte yapıldığını söyledi. 
    
Sandıkçı, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır inÅŸaatı devam eden Ä°lahiyat Fakültesi Camisi´nin ramazan ayında ibadete açılmasını kararlaÅŸtırdıklarını belirtti. 

Camide ilk namazın yarın akÅŸam kılınacağını ifade eden Sandıkçı, ´´Camimize resmi bir görevli atandı. Ancak ramazan ayı boyunca Süleymaniye Camisi eski imamı olan ve fakültemize öğretim üyesi olarak atanan Prof. Dr. Süleyman MollaibramioÄŸlu, imamlık yapacak´´ dedi. 

  

Sandıkçı, caminin estetik olarak Türkiye´deki her cami ile yarışabilecek özellikte yapıldığını kaydederek, ´´Camimizi özenle yaptık. İçi altın varaklarla donatıldı. Hatlar kufi hat ile yazıldı. Minberi el yapımı 5 bin parçadan oluÅŸuyor. Her ÅŸeyine özen gösterildi´´ diye konuÅŸtu. 
    
Camilerin illerin kültürel deÄŸerlerinden olduÄŸunu, bu nedenle bir ili ziyarete gelenlerin dikkatini çektiÄŸini anlatan Sandıkçı, Ä°lahiyat Fakültesi Camisi´nin de Rize´ye gelenlerin dikkatini çekeceÄŸine inandığını söyledi. 
    
 
Caminin dış bölümlerinde bazı eksiklikler olduÄŸunu, bu nedenle resmi açılışının Ramazan Bayramı´ndan sonra yapılacağını bildiren Sandıkçı, ´´Cami yaklaşık 1.5 milyon liraya mal oldu. Caminin kapalı alanlarında bin kiÅŸi aynı anda ibadet edebilir. DiÄŸer alanlarla birlikte ise 2 bin kiÅŸiye hizmet verebilir´´ diye konuÅŸtu. 
    
Sandıkçı, Rize´de kadınların cuma namazı kılması uygulamasının pek olmadığını ifade ederek, şöyle dedi:
     ´´Camimizin üst katını cuma namazları için bayanlara tahsis edeceÄŸiz. Bayanların cuma namazı kılması genellikle büyük ÅŸehirlerde yaygın. Camimizde yapacağımız bu uygulama ile ilimizde bayanların cuma namazlarına ilgisinin artacağına inanıyoruz. Çünkü dini açıdan cuma namazı bayanlara farz deÄŸildir. Ama kılmaları faydalıdır.´´

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.