Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Handüzü horonla şenlendi

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Rize?den yayın yapan yerel internet sitelerinin katkılarıyla Handüzü Yayla Şenliği yapıldı.



Daha önceki senelerde Güneysu Belediyesi tarafından organize edilen Handüzü Yayla ÅženliÄŸi bu yıl Güneysu Belediyesi'nin ÅŸenliÄŸi yapacak maddi imkan bulamaması ve sponsor desteÄŸine ulaÅŸamaması nedeniyle Handüzü Yayla ÅženliÄŸi yapılmama tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Handüzü Yayla Şenliğini'nin sona ermesine razı olmayan Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile aralarında haber sitemiz olay53.com'un da yer aldığı Rize?den yayın yapan yerel internet siteleri bir araya gelip şenliği kendi imkanlarıyla ve sponsor firmalarının desteğiyle yapmaya karar vermişti. Şenliğe Güneysu Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Orçay, Ritaş, Karali Çay, Selamet İnşaat ve Pehlivan Otogaz sponsor olarak destek veren firmalardı.

Ãœnlü dj Ahmet Pervane tarafından sunuculuÄŸu yapılan 6 saat süren ve yerel sanatçılardan oluÅŸan güçlü kadrosuyla ÅŸenlikte sırasıyla Fatih Aksoy, YaÅŸar Çelik, Hayalhan, Hüseyin Bakır ve Ekibi, Murat Köse, Hüseyin ErbaÅŸ, Ä°smail Ceylan, Mehmet Güney, Ayhan TaÅŸkıran sevilen parçalarını seslendirdi. ÅženliÄŸe katılanlar bol bol horon oynayıp Handüzü Yaylası'nda mangal yaparak stres atmanın keyfini yaÅŸadılar.

Öte yandan Handüzü Yayla Şenliği'ni düzenleyenler şenliğe katılanlara kavurma, pilav ve ayran ikram etti.

9.su yapılması planlanan ÅŸenliÄŸi ekonomik kriz nedeniyle düzenleyemeyen Güneysu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Minder de ÅŸenliÄŸe katıldı ve kısa bir konuÅŸma yaptı.

Eğlenceler sırasında şenlik alanının yoğun şekilde sisle kaplanması ve Handüzü Yaylası'nda yağmur yağmasının şenliğe katılanların keyfini kaçırmadığı görüldü.

7939

7940

7941

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.