Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Trabzon Valisi Açıkladı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela Manastırı'ndaki ayin tartışmasına ilişkin olarak, açıklama yaptı.



Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela Manastırı'ndaki ayin tartışmasına ilişkin olarak, başvuruları üzerine burada ayin yapılamayacağının turist grubuna daha önce bildirildiğini söyledi.

Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Yunanistan, Rusya ve Gürcistan'dan misafirlerinin olduğunu belirterek, ''Kendileri 10 gün önce bize müracaat ederek Sümela'da ayin yapmak istediklerini söylediler. Sümela Manastırı'nın müze ve ören yeri statüsünde olduğundan dolayı burada ayin yapılamayacağını yazılı olarak kendilerine bildirmiştik'' dedi.
Rusya'nın Trabzon başkonsolosu ile yaptıkları görüşmede de gelecek turistlerin misafirleri olduğunu ve güvenli bir şekilde turist olarak gezilerini gerçekleştirebileceklerini ifade ettiklerini kaydeden Kızılcık, şunları söyledi:

''Bugün bir program çerçevesinde hava deniz ve kara yolu ile bin 200 civarında turist geldi. Biz de kendilerini güvenli bir şekilde alıp ziyaretlerini gerçekleştirmelerini sağladık. Tabi müze ziyareti çıkışında bazı misafirlerimiz ayin yapmak istedi. Müze müdürümüz onlara refakat ettiği için kendilerine bunun uygun olmadığını bildirdi. Bunun üzerine onlar da ayin yapmaktan vazgeçtiler. Huzurlu bir şekilde seyahatlerini tamamladılar.''

Bölgede halen 200 civarında turist bulunduğunu belirten Kızılcık, ''Onlar da ayrılacaklar. Kendilerinin bizden herhangi bir şikayetleri söz konusu değil'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.