Sosyal Medya

SPOR

Rize yeni stadyumuna kavuÅŸtu

15 bin kişilik Rize Stadı`nın açılış maçında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Stadyumu açan Başbakan Erdoğan başlama vuruşunu yaptı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Derepazarındaki yüksekokul açılışının ardından Rize Yatırım A.Ş. ve Rize Belediyesi tarafından yaptırılan Rize Stadyumunun açılış törenine katıldı. Törene Başbakan Erdoğanın yanı sıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Özak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Zekeriya Şarbak, GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Rize ve çevre illerden çok sayıda milletvekili katıldı. Törenin başlangıcında konuşan Rize Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, "Bugün çok anlamlı ve duygulu bir gün yaşıyorum. Yaklaşık 2 yıl önce Sayın Başbakanımızın bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda baba ocağımız Rizeye arkadaşlarımızla birlikte sosyal sorumluluk projiesi üstlendik. Rize Yatırım AŞ hepimizin gururu ve ilk eserimizdir" dedi.






Rizespor Kulübü Derneği Başkanı Halim Mete ise, "Bir sosyal projenin ilk adımını tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. 15 bin 197 kişilik bu stadyum EUFA kriterlerine göre eksiği olmadan tamamlandı ve 18 milyon dolara mal oldu. Herkesi kombine almaya çağırıyorum. Futbolcularımızın da bu kadar güzel stadyumda güzel futbol oynayarak şampiyonluğu getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

R

Rizespor Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan da, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Hikayemiz 3 Ekim 2004te başladı. Sayın Başbakanım, söz verdiğimizi yaptık. Biraz geç oldu ama projesindekinden bile iyi oldu. Bu proje sadece spor projesi değil. Rize halkının çok başarılı olacağı örnek projenin sadece bir ayağı. Rize gibi illerin kalkınması için iki yol var; biri eğitim diğeri spor. İlimizde bu imkanları artırmak istiyoruz"" ifadesini kullandı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise stadyum hakkında bilgiler verdi. Bakırcı, "Bu stadyum Türkiyenin örnek projelerinden biridir" dedi.

TFF Başkanı Mahmut Özgener de, tesisin Türk futboluna kazandırılmasına emeği geçenlere teşekkür etti. Göreve başladığımız günden bu yana bu tesis için federasyon olarak büyük bir mesai harcadık. UEFAnın bile bir çok ülkeye örnek gösterdiği modern bir tesis haline getirilmiştir. Bu tarz modern tesisler sayesinde futbol ekonomimiz her geçen gün gelişecektir. Futbol ve yeni stadyum Rizenin marka şehir olma çabasında tarihi bir dönüm noktası oluşturacaktır. Çaykur Rizespora başarılar diliyorum" dedi.

Bir dönem Çaykur Rizesporda kaptanlık da yapan Devlet Bakanı Faruk Özak ise, "Bugün büyük bir mutluluğu paylaşıyoruz. Karadenizin en modern stadına sahip oldukları için Rizelileri kutluyorum. Bu stadyum Türkiyeye örnek olacaktır" dedi.

Konuşma yapmak için kürsüye gelirken Rizespor ve Fenerbahçenin renklerini taşıyan atkı takan Başbakan Erdoğan, tribünleri selamladı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Çaykur Rizespora bu yeni stadta galibiyetler diliyorum. Yeniden Süper Ligde görmeyi arzuluyorum. Stadyumumuzun 15 bin seyirci kapasitesi var. Rizemiz UEFA standartlarında bir stadyuma kavuştu. Çaykur Rizespor inanıyorum ki Rizenin adını yeşil sahalarda çok daha fazla duyuracak ve kente büyük mutluluklar yaşatacaktır. Açılışını yaptığımız stad, eminim ki çok çok zor bir deplasman olacaktır. Aynı zamanda Rize misafirperverliğinin anıtı haline gelecektir. Centilmenlik dışı hiçbir hareketin ve hakaretin zemini olmayacaktır. Rize her alanda Türkiyeye örnek olduğu gibi centilmenlik noktasında da eminim ki Türkiyeye örnek teşkil edecek spor ruhunu taşıyacaktır. Son yıllarda dünya genelinde kötü alışkanlıklar gençlerimizi geleceğimiz tehdit ediyor. Gençlerimizin daha iyi şartlarda yetişmesi için GSGM çok önemli çalışmalar yürütüyor."

Erdoğana daha sonra isminin yazılı olduğu 53 numaralı Çaykur Rizespor forması hediye edildi. Başbakan bunun ardından da tüm tribünleri dolaşarak seyircilere Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe formaları dağıttı. Erdoğan sonra Çaykur Rizespor maçının başlama vuruşunu yaptı ve karşılaşmayı izledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.