Sosyal Medya

POLİTİKA

Başbakan toplu açılış törenlerinde

Rize'nin Güneysu ilçesi Merkez mahallesindeki evinden öğle saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, Fındıklı ilçesindeki toplu açılış töreni öncesinde önceki gün beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden komşusu Yüksel Banabak'ın (65) cenaze namazı için Güneysu Merkez Camisi'nde bulunan yakınlarına taziyede bulundu.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Fındıklı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve TOKİ tarafından yaptırılan 48 dairelik afet konutlarının toplu açılış törenine katıldı.

Oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte katıldığı açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin her yerini nakış nakış işliyoruz. Rize'nin de tüm ilçelerini nakış nakış işleyip geleceğe hazırlıyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize ve Fındıklı'da 10 yıllık ihmali telafi etmenin gayreti içindeyiz. 30 yıl boyunca, 'Rize'de üniversite kuracağız' diye oy topladılar. İktidara geldiğimizde gerekli altyapıyı hazırlayarak gerekli yasal düzenlemeleri çıkartarak Rize'yi üniversite ile buluşturduk. 30 yıl boyunca Karadeniz Sahil Yolu'ndan bahsettiler. İktidara geldiğimizde yüzde 35'i tamamlanmıştı, kalan yüzde 65'ini hamd olsun 4,5 yılda bitirdik. Hans, Helga bunu yaşıyor. Bizim Ahmet, Mehmet neden yaşamasın? Onların da hakkı değil mi ? Rize'de tıp fakültesini kurduk Üniversitesiz şehrimiz kalmadı. Aklıselim şu anda YÖK'te hakim oldu da onun için" dedi.
22919
"Çaykur işçi alsın" diye bağıran bir vatandaşın talebi üzerine ise Erdoğan, "Bin 500 tane aldık, daha alamayız kusura bakmayın. Biz kurumumuzu, müessesemizi iflas ettirecek bir alım yapamayız. Bu konuda samimi olmalıyız. Geçmişte vatandaştan oy alma uğruna çay alıp denize döken iktidarlar vardı. Bu çay paraları benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu. Bu şekilde ülke yönetilemiyordu. Karşılıksız para basılıyordu. Biz karşılıksız para basmadık. Muhalefet bize, 'zam zam' diye baskı yapıyor. Biz dışa bağımlı olmayan hiçbir şeye zam yapmadık. Ah Ayşem, Fatmam, Haticem, Leylam, 7 sene öncesine bir bakın. O zaman paranızla ne alıyordunuz, şimdi ne alıyorsunuz. Bir bakın ona göre konuşun. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur, alnımız açıktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, yapılan toplu açılışın ardından Pazar ilçesine bağlı Hamidiye'ye hareket etti.
22922
PAZAR PROGRAMI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adliye binalarının fiziki alt yapılarını oluşturmanın merkezi idarenin sorumluluğu olduğunu belirterek "Yasa çıkartmak yasamanın sorumluluğu ise vicdanı kararları en güzel şekilde vermekte yargının sorumluluğu. Bu erkler bir araya geldiğinde aydınlık yarınların Türkiyesi'ni hazırlarız" dedi.
22920
Başbakan Erdoğan Pazar ilçesi Hamidiye mevkiinde Pazar Bölge Adliye Sarayı, Pazar Öğretmenevi, 164 adet Ardeşen ilçesindeki afet konutu, ÇAYKUR Hemşin Organik Çay Fabrikası, Hemşin 56 adet TOKİ konutu ve 16 derslikli Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı.
22921
Beraberindeki bakanların yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin de bu açılışa katılırken, Başbakan Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'ye her geldiğinde "ucube gibi evler yapmayın" diye söylediğini ifade ederek "Bu konuda anlaştık mı ? Anlaştık. Burada bir Adalet Sarayı yaptık. Dedelerimizin projelerine benzer bir proje ile yapıldı. Bunlar yapılmaya devam edecektir. Rize'de bu mimari yaygınlaşacaktır. Bal bal demekle ağız tatlanmaz,. Balı yersen ağzın tatlanır. Biz istiyorsak önce kendimiz yapalım ki başkaları da aynısını yapsın. Ben de kardeşimle Rize'de böyle bir ev yaptım" şeklinde konuştu.
22923
"3. nesil iletişim çağını başlattık" diyen Erdoğan "Eskiden analarımızın babalarımızın sesine hasrettik şimdi analarımızın babalarımızın yüzünü görüyoruz. Artık çok geniş bir saha içerisinde vatandaşlarımızın birbiri ile görüntülü konuşuyor. Vatandaşımız istediği yerden internete bağlanıp bilgilerine ulaşabiliyor. Merdiven altı adliyeleri vardı. Kahvehane köşelerinde adliyelik yapan bir adalet mekanizması vardı. Şimdi adliye sarayları yapıyoruz sayıları 110'u buldu. 2010'da İstanbul'da belki de Avrupa'nın en büyük en modern adalet saraylarını yapacağız. Adliye binalarının fiziki alt yapılarını oluşturmak, idarenin sorumluluğuysa, yasa çıkartmak yasamanın sorumluluğu ise vicdanı kararları en güzel şekilde vermek de yargının sorumluluğu. Bu erkler bir araya geldiğinde aydınlık yarınların Türkiye'sini hazırlarız" dedi.

Başbakan Erdoğan, hayırsever Yılmaz Sağbaş'a bir plaket verirken, daha sonra Adliye Sarayı'nı gezdi.


 


 


 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.