Sosyal Medya

POLİTİKA

RİZE'DE TOP ATIŞIYLA KARŞILANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılışlara katılmak üzere geldiği baba ocağı Rize'de binlerce kişinin katılımıyla coşku içinde karşılandı



GÖKTÜRK FIRAT
ERSEN KÜÇÜK
GÖKMEN ŞAHİN
Trabzon'dan karayolu ile Rize'ye geçen Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Sürmene ilçesinde yol kenarında kendisini bekleyen vatandaşları görünce araçtan inerek, kısa bir konuşma yaptı.

Bu sırada Erdoğan ile görüşmek isteyen bir bayan, heyecanlanarak fenalık geçirdi. Başbakan Erdoğan'ın kendi eliyle su verdiği kadın olay yerindeki ambulansta tedavi altına alındı. Erdoğan, konuşmasının bitiminde ambulanstaki bayanla bir süre görüştü.
22864
Başbakan Erdoğan'ı baba ocağı Rize il sınırında binlerce vatandaş karşıladı. Erdoğan parti otobüsü ile il sınırından girdiği sırada partililer tarafından üzerinde, "Bu şehir bir dünya lideri çıkarmakla iftihar ediyor" yazılı pankart açıldı ve 40 pare top atıldı.
erd5kon.jpg
Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa otobüsün üzerinden bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Zaman zaman Rize'de yaptığımız yatırımları hazmedemeyenleri görüyorum. Elma armut veren ağaç taşlanır. Meyve vermeyen ağacı kimse taşlamaz. Hizmet yapanla uğraşılır. Hizmet yapmayanla kimse uğraşmaz. Biz dedik ki, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından otobüsten inerek vatandaşların arasına girdi. Yaşanan izdihamda birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi.

Burada halk oyunları gösterisini izleyen Başbakan Erdoğan, gençlerin arasına girerek bir süre onlarla horon oynadı. Erdoğan, daha sonra Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan evine hareket etti.
22865
GÜNEYSU'DA KALABALI?A SESLENDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis'in Güroymak ilçesinde vatandaşı ilçenin eski ismi olan 'Norşin' adıyla selamlamasını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Benim ülkemin insanı nerede kime neyi söyleyeceğini iyi bilir, onu senden öğrenecek değil" cevabını verdi.

Bir dizi açılışa katılmak üzere memleketi Rize'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dinlenmek üzere geçtiği Güneysu ilçesinde kendisini karşılayan kalabalığa seslendi.

Erdoğan baba ocağında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis'in Güroymak ilçesinde vatandaşı ilçenin eski ismi olan 'Norşin' adıyla selamlamasını eleştirmesiyle ilgili olarak, "Çıkmış ne diyor. Şu MHP liderinin söylediğine bir bak. Sayın Bahçeli önce kendine bir gel. Ben inanıyorum ki MHP'deki kardeşlerim onun bu konuşmalarından rahatsız. Yarın artık Güneysu demezsin diyor, Potomya dersin. Bırak, benim buradaki vatandaşım yeri geldiği zaman Güneysu der, yeri geldiği zaman Potomya der. İstanbul için de Kontastinopol dersiniz diyor. Kusura bakma benim ülkemin insanı nerede kime neyi söyleyeceğini çok iyi bilir. Onu senden öğrenmesine gerek yok. Bizde nerede neyi çok iyi söyleyeceğimizi biliriz. Cumhurbaşkanımız Bitlis'te, Güroymak ilçesi ile alakalı Norşin dedi diye eleştirildi. Aç o zaman Atatürk'ün Nutuk kitabını ve o Nutuk'un içerisinde Norşin sakinlerine nasıl hitap ettiklerini gör. Norşin diyor. Ama dert başka dert. Bu oyunları bozacağız. Kardeşlerim biz kirli ajandalarla geleceğe yürümeyeceğiz. Biz temiz ajandalarla yürüyeceğiz ve bu ülkede inşallah anaların gözyaşları dinecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra dinlenmek üzere evine geçti.

22866

22867

 sitemizin affına sığınarak haberi aldık Teşekkür ederiz.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.