Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Başbakan Açılışa Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Araklı ilçesinde Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı.

Beraberinde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile Araklı ilçesine geçen Başbakan Erdoğan, burada Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, hükümetleri döneminde sağlık alanında yapılan hizmetleri anlatarak sağlıkta çok önemli adımlar attıklarını söyledi. Bunların detaylarına inmeyeceğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu adımların en önemlisi SSK hastanelerinde girilen kuyruklar. Vatandaşlarımız sabah namazından itibaren kuyruğa girer ilacımızı acaba alabilecekmiyiz endişesi taşırlardı.

Reçeteyi uzatırdık ancak reçetedeki ilaçların yarısını alabilirdik bazen o yarısını bile alamazdık. Diğeri ne olacak 'git, serbest eczaneden al' diyorlardı. Ama böyle bir durum var mı şimdi bütün eczanelerden gidip rahatlıkla ilacınızı alabiliyorsunuz. Çocuklarımız hastanelerde rehin kalırdı, ailenin imkanı yoksa sosyal güvencesi yoksa rehin kalırdı.

Bırakın doğum yapmayı ölenler hastanede rehin kalırdı bu ülkede."
Türkiye'nin bunları yaşadığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Ama şimdi böyle bir şey söz konusu değil. Her doğan çocuk sosyal güvence ile doğuyor. 18 yaşına kadar sosyal güvence. Söz verdik hamdolsun yerine getirdik. Ancak Türkiye'de muhalefet hep bunun karşısında oldu. İşte bugün yine bir kanun meselemiz vardı az önce hamdolsun haberini aldım, meclisten geçti. Ona da hep bu şekilde müdahaleler oldu. Bu sefer meclisten süratle geçirildi."

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış sonrası Başbakan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıtımı sonrasında memleketi Rize'ye gitti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.