Sosyal Medya

POLİTİKA

Sarıgül İktidara Talip

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Biz iktidarın mührünü teslim almak için Ankara'ya gidiyoruz' dedi.



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Biz parti kurmak için çalışma arkadaşlarımızla birlikte Ankara'ya gitmiyoruz. Biz iktidarın mührünü teslim almaya gidiyoruz. Biz Ankara'ya muhalefet partisi olmaya değil, Ankara'ya mutlaka iktidar partisi olmaya gidiyoruz." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve bazı etkinliklere katılmak üzere Erzincan'a gelen Türkiye Değişim Hareketi öncüsü Mustafa Sarıgül, memleketinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Erzincan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'nin oluşumu ve amaçları hakkında geniş bilgi verdi.

2011 genel seçimlerinde Erzincan'dan milletvekili adayı olacağının sinyallerini veren Mustafa Sarıgül, "Söz veriyorum 2011'de başbakanlığı Erzincan'a mutlaka getireceğim. 2011 genel seçimleri Erzincan için ve Türkiye'miz için son derece önemli. 2011 Erzincan için neden önemli? 24. dönem milletvekilliği, 24. dönemin başbakanı plakası 24 olan Erzincan'dan inşallah çıkacak. Vakit tamamdır, zamanı gelmiştir, iktidarın mührünü Türkiye Değişim Hareketi inşallah teslim alacaktır." dedi.

İKTİDAR VE MUHALEFET YENİ SİYASET YENİ BİR ENERJİ ÜRETMEMEKTEDİR

Konuşmasında mevcut iktidar ve muhalefete göndermede bulunan Mustafa Sarıgül, "Bugün şöylesine bir baktığımızda ülkemizde genel durum nedir diye, iktidar ve muhalefet yeni siyaset yeni bir enerji üretmemektedir. Türkiye Değişim Hareketi barış için, özgürlük için, insan hakları için, Türkiye Değişim Hareketi varlık ve bereket için, hukuk ve medeniyeti en üst düzeye çıkartmak için, bütün Türkiye'mizle sevgiyi ve saygıyı paylaşmak için yollarda. Türkiye Değişim Hareketi Türkiye'nin her noktasında huzur istemekte. Türkiye'nin her noktasında barış istemekte." diye konuştu.

KESİNLİKLE ÖTEKİMİZ OLMAYACAK

Türkiye Değişim Hareketi'nin inançlar ve Mustafa Kemal Atatürk üzerinden siyaset yapmayacağına vurgu yapan Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi'nde kesinlikle ötekimiz olmayacak. Bayrak, toprak inançlarımıza saygı, inançlara saygılı layıklığı Türkiye Değişim Hareketi sonuna kadar koruyacak. Türkiye Değişim Hareketi inançlarımız üzerinden ve Mustafa Kemal Atatürk üzerinden kesinlikle siyaset yapmayacak. Türkiye Değişim Hareketi ulusal birliğimizden ayrılmayacak. Türkiye Değişim Hareketi kültür mozaiklerimize son derece önem verecek, din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı ve mezhep farkı kesinlikle gözetmeyecek." şeklinde konuştu.

ÇALMADI?IMIZ KAPI SIKMADI?IMIZ EL KALMAYACAK

Türkiye Değişim Hareketi'nin ülkenin her yerine ulaşacağını ve insanlarla birebir ilgileneceğini ifade eden Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: "Geniş anlamda sosyal demokrasiyi savunacak. Ama Türkiye Değişim Hareketi İsmet İnönü'nün devlet adamı anlayışı, Rahmetli Özal'ın da pratik çözümlerini en üst düzeye çıkartacak. Türkiye Değişim Hareketi her siyasi partiye oy vermiş tüm yurttaşlarımızın gönlünü almak için Türkiye'nin her noktasını dolaşacak. Çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmayacak."

Türkiye'nin gelinen noktada birçok sorununun olduğunu ve bu sorunların çözüm beklediğini vurgulayan Sarıgül, "Türkiye'nin çözülmesi gereken aşılması gereken sorunları var. Ama Türkiye'mizin en öncelikli sorunu işsizliktir ve de üretimsizliktir. Türkiye tıkandı, Türkiye'nin bağlı düğümleri var o düğümleri inşallah Türkiye Değişim Hareketi çözecektir. Türkiye Değişim Hareketinin ana amacı Ülkemizi Almanya'nın da, Fransa'nın da, İngiltere'nin de önüne çıkarmaktır." açıklamasını yaptı.

ANKARA'YA MUHALEFET PARTİSİ OLMAYA DE?İL İKTİDAR PARTİSİ OLMAYA GİDİYORUZ

Kendisinin ve arkadaşlarının hizmet heyecanı içerisinde olduğuna vurgu yapan Mustafa Sarıgül, Ankara'ya ne parti kurmak için ne de muhalefet partisi olmak için gitmediklerini Ankara'ya iktidar olmak için gittiklerini ifade etti.

Sarıgül, şöyle devam etti; "Biz parti kurmak için çalışma arkadaşlarımızla birlikte Ankara'ya gitmiyoruz. Biz iktidarın mührünü teslim almaya gidiyoruz. Benim ve arkadaşlarımın rütbe heyecanı yok, bizim hizmet heyecanımız var. Biz Ankara'ya muhalefet partisi olmaya değil, Ankara'ya mutlaka iktidar partisi olmaya gidiyoruz. Türkiye Değişim Hareketi'nde küçük olsun benim olsun anlayışı olmayacak. Büyük olsun inşallah Türkiye Cumhuriyeti'nin olsun. Hiçbir zaman ben olmayacak, her zaman biz olacak. Lidere bağlı demokrasiyi değil halka bağlı demokrasiyi savunacak. Türkiye Değişim Hareketi, Türkiye'nin en demokratik partisi olacak.

Türkiye, Türkiye Değişim Hareketi önderliğinde dışarıda onurlu olacak, içeride de mutlaka huzurlu olacak. Türkiye lider ülke olacak. Biz sadece Türkiye'yi yönetmek için aday değiliz, Türkiye Cumhuriyetler, Kafkaslar ve Ortadoğu'da lider bir Türkiye için yollardayız. Vakit tamamdır, zaman gelmiştir. Türkiye Değişim Hareketi her zaman ortak aklı ve ortak çözümü her zaman ön plana çıkartacak. Türkiye Değişim Hareketi'nde eski itibar yorgunu siyasileri fazla yormayacağız, yep yeni isimler olacak. Yep yeni yüzler olacak. Halkımızın içerisindeki yeni cevherleri ortaya çıkartacağız.

Benim ve arkadaşlarımızın iki görevi var. Birinci görevimiz Türkiye Değişim Hareketi'nin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmek. İkinci görevimiz ise Türkiye'mizin bayrağını Almanya'nın da, Fransa'nın da, İngiltere'nin de önüne çıkartmaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.