Sosyal Medya

Karaliçay?dan bir yenilik daha

Çay sektörünün güçlü kuruluşlarından Karaliçay A.Ş.'nin yeni ürünleri limon ve şeftali aromalı çaylar piyasaya çıktı



RİZE - Türkiye'de ilk organik çay üreticisi ve ihracatçılarından Karaliçay, üretim ve Ar-Ge çalışmaları iki yıl süren şeftali ve limon aromalı siyah demleme çaylarını pazara sundu. Karaliçay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, tüketicilerin beğenisine sundukları şeftali ve limon aromalı siyah demleme çaylarının büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Ar-Ge ve üretim çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü dile getiren Karali, "Türk halkının yanı sıra, Avrupalı tüketicilerin de damak tadına uygun şeftali ve limon aromalı siyah dökme çay ürettik. Üretim sürecinde yerli ve yabancı 2 bin 500 kişiye tadım yaptırarak, önerileri doğrultusunda ürünümüze yön verdik. 100 ve 500 gramlık paketlerle pazara sunduk" dedi.
Çay işleme ve paketleme tesislerinde ISO 9001-2000 ve HACCP kalite belgeleriyle üretim yaptıklarını belirten Karali; Rize, Harman, Kamelya, Hediyelik, Filiz gibi siyah çay çeşitleriyle pazarda hızla büyüdüklerini kaydetti.
YURT DIÅžINDA DA
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Türkiye'de organik çay üretimine ilk başlayan kuruluşlar arasında yer aldıklarına işaret eden Karali, "3 yıl önce piyasaya sürdüğümüz organik çaylar Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da büyük ilgi gördü. Yeni ürünlerle fark yaratmayı, sektörümüze öncülük etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.