Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Tonya festivale hazırlanıyor

TRABZON - Tonya ilçesinde 29-30 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Tonya



TRABZON - Tonya ilçesinde 29-30 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar başladı.
Festival hazırlıkları için öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, İlçe Emniyet Amiri Şinasi Kılıç, Sağlık Grup Başkanı Dr. Akif Takaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalyoncu katıldı.
Festivalin birinci gününde festival yürüyüşü, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, serbest kürsü etkinliği gerçekleştirilecek. Festivalin ikinci gününde, geleneksel en iyi tereyağı, en iyi jersey düve, en iyi püskül yarışmaları, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve resim sergisinin yanı sıra yamaç paraşütçüleri de gösteri sunacak. Ayrıca meşhur "Fol" kestane balının tanıtımına da yer verilecek.
Başkan Kurt, "Amacımız, tereyağımızı ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtabilmektir" dedi. Festivalde İlknur Yakupoğlu, Mehmet Gündoğdu, Onay Şahin ve Sait Uçar, Zeynep Başkan ve Belkıs Akkale sahne alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.