Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Karamehmetoğlu C.Paşaya atandı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğine Rizeli Prof.Dr.Şafak Sahir Karamehmetoğlu atandı.



İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğine Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi, İstanbul Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet´in sağlık işleri koordinasyonundan sorumlu danışmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu atandı.
 
1956 yılında Rize´de doÄŸan  Prof. Dr. KaramehmetoÄŸlu´nun 15 yurtdışı, 69 yurtiçi yayını bulunuyor. Yurtdışında 35, yurtiçinde 56 kongrede sunum yapan KaramehmetoÄŸlu,Galatasaray Lisesi´ni bitirdikten sonra girdiÄŸi Ä°stanbul Ãœniversitesi Ä°stanbul Tıp Fakültesi´nden 1982 yılında mezun oldu. 1990 yılında uzman, 1996 yılında doçent, 2002 yılında da profesör unvanını alan KaramehmetoÄŸlu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında birçok baÅŸarılı çalışma yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. KaramehmetoÄŸlu, iyi derecede Ä°ngilizce ve Fransızca biliyor.
 
Mesleki kariyerini 7 yıldır profesör olarak sürdüren Prof. Dr. Karamehmetoğlu, göreve atandıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Fakülte hastanemizi engelli dostu bir hastane yaparak engelliler için de uygun hale getireceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla her konuda iş birliği halinde olup hastanemizde çalışanları ödüllendirme sistemini hayata geçireceğiz" sözünü verdi.
 
Prof. Dr. Karamehmetoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi´nin, hasta, öğrenci, uzmanlık öğrencisi, uzman ve akademisyenlerin en çok tercih edeceği bir kurum olması, bunun için de çağdaş bilimsel gelişmelerin ışığında, en ileri teknoloji kullanarak sağlık hizmeti vermesi, uluslararası alanda da söz sahibi olan, evrensel boyutta bilgi üreten, üstün nitelikli ve aydın özellikleri olan daha fazla hekim yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.
 
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği kurucu başkanı, Omurilik Hastalıkları Derneği kurucu üyesi olan Başhekim Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi´nin engelli dostu, kolay ulaşılabilir olması, etkili, verimli, kaliteli ve insan merkezli sağlık hizmetleri vermesi için çalışacaklarını; sağlam, hasta, özürlü, yaşlı ve çocuklar için şifa dağıtan ve hayatı kolaylaştıran özelliklerini artırmak için gayret sarfedeceklerini ifade etti. Karamehmetoğlu, sağlık hizmetinde mükemmelliğin yakalanmasının yanı sıra bilginin üretimi, kullanımı ve yayılımının da amaçlandığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.