Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Sri Lanka?ya tatile gitmedik

AK Parti Rize İl Başkanı Hasal Karal kendisine yöneldilen eleştirelere cevap verdi. Tatile Gitmedik. Çaya bir kalite gelsin, kaliteli çay üreten daha iyi para alsın, kalitesiz çay üreten daha az para alsın istiyoruz.



Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ak Parti Rize teşkilatının muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da kapsayan yeni açılımı ile Sri Lanka, Dubai ve Hindistan'a düzenlenen geziyle ilgili eleştirileri cevapladı
Son günlerde eleştirilen çayın anavatanı sayılan Sri Lanka, Hindistan ve çayın pazarlama merkezi sayılan Dubai gezileri hakkında bilgi veren Karal, "Toplumsal görevimizi yerine getirebilme adına çay sorunlarını çözmek, özel sektörümüzün sorunlarını çözmek, Türk çaycılığını garanti altına nasıl alabiliriz, çayımızı nasıl rehabilite edebiliriz diye yaklaşık 200 yıllık tecrübeleri bulunan ülkelerdeki uygulamaları görüp, oralardan ne şekilde istifade edip ilimize bunları uygulayabiliriz diye bu ziyaretleri yaptık" şeklinde gezilerin amacı hakkında açıklama yaparak, "Tatile gittiler" şeklindeki eleştirilere de cevap verdi.
Karal, "Tatil, matil değildi bu. Sabah 9'da başlıyorduk. Akşam 6-7'lere kadar hep toplantı, hep toplantı. Başka bir şey görmedik biz. Otel-Borsalar, Otel-Çay Konseyi, Otel-Üreticiler Birliği... Başka hiçbir yere gitmedik biz. Ve çok yoğun, yorucu bir program yaptık. 12 günümüz toplantılarla geçti" diyerek eleştirileri yanıtlamış oldu.
"Hem üretici, hem satıcı, hemde tüketici memnun olsun istiyoruz. Çaya bir kalite gelsin, kaliteli çay üreten daha iyi para alsın, kalitesiz çay üreten daha az para alsın istiyoruz. İnsanlar daha çok para alayım adına kaliteli çay üretmeye başlasınlar istiyoruz.Böylece çayımız dünya pazarlarında daha çok yer etsin, müşteri bulsun istiyoruz. Oralarda kilosu 5 dolardan 150 dolara kadar çay var. Bizde üreticimizden aldığımız çayı farklı şekillerde tasnifleyip sınıflandırarak kaliteli çay üretmek istiyoruz." diyen Karal, Türk çaycılığını içinde bulunmuş olduğu sorunlardan çıkarmanın yollarını aradıklarını ve bu yüzden bu geziyi yaptıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.