Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Evler taşınacak

TRABZON - Sinop'un Dikmen ilçesinde gerçekleştirilen 45. Karakucak Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali'ne



TRABZON - Sinop'un Dikmen ilçesinde gerçekleştirilen 45. Karakucak Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali'ne katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Karadeniz'de yaşanan sel felaketiyle ilgili vatandaşlara ve belediyeye çağrıda bulunarak dere kenarındaki evlerin taşınması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Bakan Demir, şunları söyledi: "Ülkemiz bu yıl, geçmiş yılların ortalamaları üzerinde bir yağış aldı. İlkbahar iyi geçmişti. Yazın yoğun bir yağış alıyoruz. Karadeniz'de özellikle yoğun bir yağış aldı. Bildiğiniz gibi Ordu'nun Perşembe ilçesinde ciddi bir yağış alma neticesinde iki vatandaşımızı kaybetmiştik. Artvin Şavşat'ta da can kayıplarımız oldu. Bunlar bizi son derece üzdü. Burada kısa sürede hasar tespit çalışmalarına başladık.
7 tane ağır hasar var. Diğer heyelanlarla ilgili tespitlerimiz de devam ediyor. Yaraları sarıyoruz ama, yaraları sarmak yetmez. Aslında tüm kırsal ve kentsel yapılaşmalarımızı özellikle sel ve depreme göre yapmalıyız. Çünkü, biz deprem bölgesinde bir ülkeyiz. Bu kriterlere uygun hale getirmek zorundayız. Bakanlığımızla ilgili üzerimize düşen sorumlulukları yapıyoruz. Sadece şu anda yapabilecek olduğumuz uyarı. Yerel yönetimlerimiz ve valiliklerimiz köy yerleşim alanlarının tespitini, hem kırsalda hem belediye sınırları içerisinde yapılaşmayı her türlü afete dayanıklı, güvenli bir yapı yerleşim planı yapmak zorunda. Bu bir kez daha anlaşıldı."
Vatandaşlardan dere yataklarında ev yapmamaları isteyen Bakan Demir, yerel yönetimlere de çağrıda bulunarak "Kırsal kesimlerde dere yataklarında evi olan vatandaşlarımız afet öncesi tedbirler kapsamında bize başvurmak durumunda. Onların yerlerini değiştirmek noktasında çalışma yapabiliriz. İmar planlarının ve parselasyonların yapılmasında, yapı ruhsatlandırmalarında afete karşı sıkıntı oluşturabilecek yerleştirmeleri, mühendislik bilgimizin yettiği ölçüde yaptırmamak gerekir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.