Sosyal Medya

YAÅžAMSANAT

Tahsin USTA'dan Yapmış Olduğumu Habere Açıklama Geldi

MHP'li Çörüt ile CHP'li Usta Ak Parti Vekili Ziyaret Etmişler Başlıklı haberimze Tahsin USTA'nın gönderdiği açıklamayı yayınlıyoruz.Sorumlu Gazetecilik anlayışımız gereği......



ArkadaÅŸlar, Merhaba.

Şahsımla ilgili zaman zaman , son birkaç gündür de yoğunlaşan, internet sitelerinde yayınlanan ( özellikle Ökkeş Bey ve Dursun Ali Beyin sitelerinde ) bazı konularla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacım cevap vermek ya da sitelerinizde düşüncelerime yer vermeniz değil. Bunu bir sohbet kabul etmenizi isteyecek hakkım olduğunu düşünüyorum.

 

 

Değerli arkadaşlar, Sizlerle olan ilişkimiz Trabzon, Dernekler, Trabzonspor ve Günebakış gazetesi ya da bu çerçevede başladı ve gelişti. Hatırlatmak isterim ki ; bu kurumlarda görev almak, hizmet etmek çok onurlu ve güzel görevlerdi. Ancak ben, Trabzon Dernekler Birliğinde başkan olmadan önce Trabzonspor un Yöneticisi ve İstanbul sorumlusu idim.Bundan öncede İstanbul S.M.Mali Müşavirler Odasında Yöneticilik, Marmara Üniversitesi Mezunlar Derneğinde Başkanlık yaptım.15 yıl önce Mavi Dergisini sahibi olarak 14 sayı çıkardım.Pek çok yerde çalışmalarım ve üretkenliklerim oldu. Bunların hiçbirinde bulunduğum kurumlardan güç almadım, oralarda hizmet verdim, emek verdim.

Sizlerin her birinden de gerekti güç aldım, gerekti emek verdim, pek çok olayları paylaşma fırsatımız da oldu. Benim eksiklerimde olmuştur, bilmeden hatalarımda. Ama hiç bir zaman negatif bir insan olmamışımdır.

 Ve bilmenizi isterim ki Trabzon Derneklerinde görev yapmış, bu anlamda hevesini almış, önünde yeni hedefleri olan birisiyim. Hiç bir zaman, benden sonra görev alanlara - tüm olumsuzluk ve yanlışlarına karşı- bir anti propagandam, olumsuzluk örgütlemem olmamıştır. Kurucu baÅŸkanı olduÄŸum kuruma karşıda sorumluluÄŸumun ve TrabzonluluÄŸun gerekliliÄŸinin de bu olduÄŸuna inanıyorum.

Ancak, basındaki bazı arkadaşların ve beni kendilerine rakip gören bazı arkadaşların Tahsin Usta kompleksinden kurtulmaları gerekmez mi. Herkes, her yönetim kendi yaptıkları ve başarıları ile anılır. Ben ve arkadaşlarım bizden önce de Abilerimizin çok emek verdiklerini biliyoruz.Bir hatırlayalım; adresi, telefonu, sekreteri olmayan 20-30 dernekle iletişim sağlayabilen bir derneği alarak nerelere taşıdık.Bir kıyaslayın lütfen. Bu gün İstanbul da sıkıntılı bir Trabzon camiası var. Ancak camiayı birleştirmek, bütünlük sağlamak, varsa küskünleri barıştırmak görevde olan yöneticilerin görevi değirmidir. İçimizdeki insanların kolay yetişmediklerine inanıyorum. Sizlere saygısızlık yapmak istemem, ama yapılan bazı supjektif yorumları da hak etmediğimi düşünüyorum. Özellikle Federasyonda basın danışmanlığı yapan arkadaşlar, özgür kimliklerinizle hareket etmenizi rica ediyorum. Benim ile ilgili varsa yazacağınız birşey önceden sorsanız, bilgimi alsanız daha güzel olmaz mı. Benim hiç bir kompleksim yok, her zaman konuşabiliriz.

Daha öncede şu an girmek istemediğim pek çok konuda yanlış şeyler yazıldı. Son günlerde ise

- Selçuk Aydının boks maçı ile ilgili olarak yazılanlar. Elbette ki her Trabzonlu gibi benimde oraya az insan gitmesi konusunda  sorumluluÄŸum olabilir. Hepimizin gayret sarf etmesi ve orayı daha kalabalık yapması gerekirdi. Åžimdi bunun sorumluları arasında gösterilme çabam nedendir. Beni Sayın Ä°brahim HacıosmanoÄŸlu birkaç gün önce aradı. bu konuda ilgi rica etti. Benim gibide pek çok insanla görüştü. Bende hiçbir eski ünvanımı kullanmadan ulaÅŸabildiÄŸim arkadaÅŸları davet ettim, katılmalarını rica ettim.  Bazı yayın organlarında duyurmaya çalıştım. Eski bir baÅŸkan olarak, TDF nin kurucu baÅŸkanı olarak, Eski bir Trabzonspor Yöneticisi olarak,  ve istendiÄŸi için imkanlarım ölçüsünde gayret ettim. TeÅŸekkür beklemiyoruz da saldırı nedendir. Benim mi görevim olmalıydı.Kurumları yönetenler görevlerini yapamıyor, temsil edemiyor, kitleleri harekete geçiremiyor, sesleri çıkmıyor, çıksa da kimse ciddiye almıyor ama siz benle uÄŸraşıyorsunuz. Biri bir ÅŸey yaptı da ben mi engel oldum. Asıl bu konuda görev alması gerekenleri, sorumlu olanları neden irdelemiyorsunuz.

- Orduluların Haber Sitesinde bir yazı yayınlanmış.  ArkadaÅŸlar, maden bulmuÅŸ gibi hemen alıp sitenize koyuyorsunuz. Tahsin Usta TDF baÅŸkanı olarak yazılmış, Türkiye de yeni illerin birliÄŸi kuruluyormuÅŸ, milletvekiline bilgi verilmiÅŸ.. Yalan..falan. Ben de haberi sizin sitenizden öğrendim, yanlışlarına bende katılmıyorum. Bilmenizi isterim ki Ordu Dernekler federasyon BaÅŸkanı Salih Ziya Çörüt arkadaşımdır. Harita müh. Odası eski BaÅŸkanı Mehmet Ali CandaÅŸ ile birlikte  Ankara?da iÅŸimiz vardı.  Salih beyle de beraber gittik. Onunda iÅŸleri vardı. Herkes ilerini halletti. Ordu Milletvekili Sn.Mustafa Hamarat bizi öğle yemeÄŸine davet etmiÅŸti. Birlikte yemek yedik. Bu arada da Salih Bey kendi- diÄŸer il baÅŸkanı arkadaÅŸları ile birlikte oluÅŸturmaya çalıştığı Türkiye Sivil Toplum kuruluÅŸları birliÄŸinden bahsetti. Ben prensip olarak doÄŸu Karadeniz illerinin birlikteliklerinden sonuç alınabileceÄŸi, dayanışmanın bu boyutta yürütülmesini, diÄŸerinin büyük ve gereksiz olduÄŸunu düşünüyorum ve orda fikrimi de söyledim. Ziyaret konumuz da bu deÄŸildi zaten. Sonra haber yapmışlar. Salih Bey beni,  vekilin danışman ile danıştırırken TDF nin kurucu baÅŸkanı olarak söyledi. Onlar haber yazarken baÅŸkan yazmışlar. Tamam yanlış ve şık deÄŸil, peki ama sizin bunu alıp çok iÅŸmiÅŸ gibi sunmanız nedendir. Ben kurucu baÅŸkanım , istersem bu sıfatımı her zaman kullanabilirimde, bunu kimse engelleyemez. Bu çok önemli deÄŸilki. Konu arıyorsanız bu konuda ben size hatırlatayım : TDF NÄ°N  KASTOBA KATILMA KARARI SAHTE. Böyle bir genel kurul kararı yok. Genel kurulda  18 delege seçildi, onlar karar verecekti. Kastoba katılma kararı çıkmadı.Ya kararı deÄŸiÅŸtiler, ya divan alınmamış kararı alınmış gibi aksine yazdı. Neresinden  bakarsanız suç ve ayıp. Bu toplantıda sizde vardınız. Neden bu konuyu yok sayıyorsunuz.  TDF nin Ãœyeleri saÄŸlıklı deÄŸil, derneklere eÅŸit davranılmıyor, iyi temsil edemiyorlar, bunları araÅŸtırın, önerilerinizi söyleyin.  Malzememi arıyorsunuz  :Trabzon derneÄŸi Kayserililere daha yakın. Seçimlerde hiçbir varlık gösterememiÅŸ. Gürpınar projesi ne oldu. Onu araÅŸtırsanıza. Oradaki gerçekleri, yerin ne zaman alındığını, projeyi gerçekten kimin yaptığını, isimleri silerek yerine kendi isimlerinin yazıldığını, daha önemlisi sonuç bu gün ne, ne baÅŸarıldı bu konuda. Bunlar gibi çok konu olduÄŸunu sizler bizzat yaÅŸayarak gözlemlediniz zaten. Benim anlatmama gerek yok.

Arkadaşlar, konuşlar uzun ve derin. İki konuda bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim. Beni anlamanızı rica ediyorum.

Biliyorsunuz TİAB?ın Ümraniye?de almış olduğu yerde bir idari görevim var. Tek tek veya birlikte ne zaman isterseniz buyurun, misafirim olun konuşalım. Ya da sizlerin tek tek yada birlikte isteyeceği her yere gelebilirim.

Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 21 Temmuz 2009

Tahsin USTA

 

 

Açıklamaya Konu Haberimizi Aşağıdakı Linki tıklayarak Bakabilirsiniz.

 

http://www.medyakaradeniz.com/haber_detay.php?haber_id=2774

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.