Sosyal Medya

GÃœNCEL

Uzan Ailesi'ne ÅŸok dava

Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 şüpheli hakkında "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklamak" suçundan 3 ile 10 yıl arasında değişen dava açıldı.



3 İle 10 yıl arasında değişen hapis talebiyle dava açıldı.

TMSF tarafından yönetime el konulan İmar Bankası'nın eski sahipleri Kemal Uzan, Hakan Uzan ve Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 şüpheli hakkında "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklamak" suçundan 3 ile 10 yıl arasında değişen hapis talebiyle dava açıldı.

RAKAM ÇOK BÜYÜK

Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin İmar Bankası mevduatlarından ve İmar Off-Shore'dan elde ettikleri toplam 1.9 milyar TL, 466 milyon dolar ve 240 milyon euro suç gelirini şahsi mal varlığı olarak edindikleri ve kendilerine ait olan şirketlere kredi gibi göstererek aktarmak suretiyle akladıkları öne sürüldü. İddianamede, eskiden Uzan ailesinin en önemli mal varlıklarından olan ÇEAŞ ve KEPEZ elektrik hisselerinin satın alınmasında kullanılan paranın İmar Bankası ve İmar Off Shore Ltd'de bulunan mevduatlardan karşılandığının tespit edildiği belirtilirken, İmar Off Shore Ltd'nin Türkiye'de topladığı mevduatın büyük bir bölümünü Telsim'e kredi olarak kullandırıldığı da öne sürüldü.

YURTDIŞINA KAÇIRMA

Yine iddianamede, özellikle çimento fabrikalarının hisseleri ile ÇEAŞ VE KEPEZ hisse senetlerinin büyük çoğunluğunun yurtdışına kaçırıldığı, ayrıca nama yazılı olan çimento şirketlerinin hisse senetlerinin hamiline çevrildiği iddia edildi. İsviçre Federal Savcılığı tarafından şüpheli Yavuz Uzan'ın evinde yapılan aramada çok miktarda ÇEAŞ hisse senetlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, bunlara federal savcılıkça el konulduğu da ifade edildi.

6 ÃœLKEDEN ADLÄ° YARDIM Ä°STENDÄ°

İddianamede, Uzanlar'ın yurtdışındaki mal varlıkları ile ilgili olarak İsviçre, Ürdün, ABD, İngiltere, Hollanda ve Polonya'dan adli yardımlaşma talebinde bulunulduğu belirtildi. Bu ülkelerden Ürdün ve ABD'nin bu adli yardım talebine henüz cevap verilmediği ifade edilen iddianamede, diğer 4 ülkenin adli yardım talebine cevap verdiği kaydedildi. Yine iddianamede, şüpheliler Kemal ve Hakan Uzan'ın Ürdün'de yaşadığı, burada ticari faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.