Sosyal Medya

BÖLGEHABER

İlle de hızlı tren

KOBİDER Başkanı Özgenç, Başbakan Erdoğan?a "Hızlı tren projesinin Doğu Karadeniz?de de uygulanmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu



TRABZON - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, son derece çağdaş, yüksek hızlı trenlerle ulaşım imkanları sağlayan projeleri başlatan hükümetten, aynı çağdaş ve yüksek hızlı tren projesini Doğu Karadeniz'de de uygulamasını beklediklerini söyledi.
Doğu Karadeniz'in kalkınması için ekonomik ve kültürel açılımların başlamasıyla istikrarlı bir gidişata yön verecek olan Trabzon - GAP demiryolu projesinin hayata geçmesinin Trabzon için müthiş bir zenginlik olacağını ifade eden Özgenç, "Önümüzdeki yıllarda modern ulaşımla iç içe olacağını düşündüğümüz Doğu Karadeniz'de, demiryolunu başlatabilecek hamleleri şimdiden yapmak gerekiyor. Trabzon - GAP demiryolu projesinin başlangıç adımı olan ilk rayın döşenmesinin Trabzon'u hiç kuşkusuz özellikli kent konumuna getireceğini düşünüyoruz" dedi.
Özgenç, bu projenin bölge insanının yaşam kalitesini yükselterek refaha kavuşmasına vesile olacağına dikkat çekerek, "Doğu Karadeniz'de yapılmasını beklediğimiz, hızlı yüksek tren, uzun vadede güçlü bir lokomotif gibi etkili çekimler yaparak, şirin ilimizi bölgenin lideri yapacaktır. Ayrıca habire göç veren Doğu Karadeniz'de göç tersine olacaktır" dedi.
Ä°LK RAYI Ä°STÄ°YORUZ
Özgenç, şunları söyledi: "Doğu Karadeniz'de yaşayan vatandaşlarımızın da hızlı trenle seyahat edebilmenin hazzını tadabilmeleri için demiryolu çalışmalarına başlanmalı. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Doğu Karadeniz'de demiryoluyla ilgili somut bir çalışma yapılmamış ve tek bir kazma vurulmamıştır. Türkiye'nin ulaştırma projelerinde çok önemli adımlar atan hükümetimizden ve bu hususta gönüllerdeki hasrete son vermek, demiryoluyla ilgili bölge insanınına heyecan yaşatmak için sayın başbakanımızdan ilk rayın döşenmesini bekliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.