Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Yeni RTÜK başkanı belli oldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeni başkanı AKP kontenjanından Prof. Dr. Davut Dursun oldu. Yapılan oylamada Prof. Dursun 7 oyla başkan seçildi.



Seçim öncesi bir açıklama yapan RTÜK Başkanı Zahid Akman, başkanlık için aday olmayacağını belirterek, "Benim dışımdaki diğer 8 arkadaşın hepsinin aday olma ihtimali var" demişti. Deniz Feneri yolsuzluğuda adı geçen Akman, 2 yıldır RTÜK Başkanlığı görevini yürütüyordu. Akman'ın RTÜK üyeliği ise sürecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, "Lütfen kendinizi Zahid Akman ile eşitlemeyin. Hakkındaki iddialar nedeniyla başkanlığı bırakmak zorunda kalan birinin üye olarak görevini sürdürmesine boyun eğmeyin" diyerek RTÜK üyelerine çağrıda bulunmuştu.

Toplantıya üst kurul üyeliğine yeni seçilen Hasan Fendoğlu, Davut Dursun ve Esat Çıplak ilk kez katıldı.

Toplantıda Adbülvahap Darendeli'den boşalan başkanvekilliğine de İlhan Yerlikaya seçildi.

Eski RTÜK Başkanı Fatih Karaca da, bugün CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı.

Dursun kimdir?

Artvin'in Borçka ilçesinde 1953 yılında doğan Dursun, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsünde yüksek lisans ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora öğrenimi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda sınıf öğretmeni ve okul yöneticiliği, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Dursun, bir uluslararası yayıncılık ve araştırma kurumunda modern dönem Türk ve İslam dünyası sahasında editörlük ve ansiklopedi madde yazarlığı görevlerini yürüttü.

Dursun, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalında da öğretim üyeliği yaptı.

TBMM tarafından 13 Temmuz 2005'te RTÜK Üyeliğine seçilen Dursun'un, Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar ve süreçlerle ilgili yayımlanmış çalışmaları, çevirileri ve ansiklopedi maddeleri bulunuyor.

Türk demokrasisinde krizler üzerinde belgesel türü çalışmalar yürüten Dursun'un "Osmanlı Devletinde Siyaset ve Din", "İslam Dünyasında Dayanışma Hareketleri", "Ortadoğu Neresi?", "İslam Dünyasında Entegrasyon Hareketleri", "Demokratikleşemeyen Türkiye", "Ertesi Gün/Demokrasi Krizlerinde Basın ve Aydınlar", "27 Mayıs Darbesi", "Siyaset Bilimi", "12 Mart Darbesi", "12 Eylül Darbesi" adlı eserleri bulunuyor.

Rize'nin HemÅŸin Ä°lçesi Nurlucaköyü Ä°lkokulunda Yıl 1976-77 -78 ve 79 yıllarında Ä°lkokul öğretmenim olan 

Davut DURSUN Ã–ÄŸretmenime gelmiÅŸ olduÄŸu yeni görevinde BaÅŸarılar Dilerim.

Dursun Ali YILMAZ

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.