Sosyal Medya

GÃœNCEL

Türkiye'nin ilk deprem müzesine ziyaretçi akını

Adapazarı Belediyesi Deprem Kültür Müzesi'ni 5 yılda 270 bin 394 kişi ziyaret etti.



17 Ağustos Marmara Depremi'nin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yaptırılan müze, bir süre sonra Adapazarı Belediyesine devredildi. Tadilatı yapılarak yeniden düzenlenen müze, 17 Ağustos 2004 yılında Deprem Kültür Müzesi adıyla hizmetine sunuldu.

Ücretsiz olarak hizmet veren müze, vatandaşların ziyaretlerinin yanı sıra, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim seminerleriyle resim ve fotoğraf sergileri gibi birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Fay kırığı teması işlenerek göçük şeklini andıran ve yıkık duvarları, eğik kolonları ve kırık kirişleriyle farklı bir görünüme sahip olan müzeyi, günde ortalama 150 kişi ziyaret ediyor. 5 yılda 270 bin 934 kişinin ziyaret ettiği müzeyi, Temmuz ayında ise 4 bin 181 kişi gezdi.

Adapazarı Merkez Belediyesi Deprem Kültür Müzesi'nde, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin yer aldığı 3 bin 285 kristal anıt bulunuyor. Müzeye gelip yakınlarının isimlerini göremeyenler, başvuruda bulunarak yakınlarının isimlerini kaydettiriyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.