Sosyal Medya

GÜNÜN TARİHİ

''Hicri Takvim''in başlangıcı

622- Hazreti Muhammed ve beraberindeki ilk Müslümanlar, hicretlerini tamamlayıp Medine'ye vardı: ''Hicri Takvim''in başlangıcı.



622- Hazreti Muhammed ve beraberindeki ilk Müslümanlar, hicretlerini tamamlayıp Medine'ye vardı: ''Hicri Takvim''in başlangıcı.
1683- Viyana'ya taarruz eden Osmanlı Ordusu, Avusturya Ordusunu mağlup etti. Böylelikle Viyana kuşatması sürdürüldü.
1888- Sözleri Paris Komünü'nün yıkılmasından sonra komüncülerin mücadelesi adına Eugene Pottier tarafından yazılan Enternasyonal'i, Pierre Degeyter marş olarak besteledi.
1918- Rus Çarı Nikola ve Romanof hanedanının öteki üyeleri, Bolşevikler tarafından, Urallar'daki Yekaterinburg kasabasında öldürüldü.
1922- Gazi Mustafa Kemal, Anadolu ve Müdafaa-i Hukuk Grubu toplantısında doğal başkan, Ali Fuat (Cebesoy) Paşa ise Grup Başkanı oldu. ''Misakı Milli'' temel ilke kabul edildi.
1926- İlk renkli su altı çekimleri National Geographic dergisinde yayımlandı.
1945- ABD'de Robert Oppenheimer'ın geliştirdiği ilk atom bombası, New Mexico yakınlarında, çölde patlatıldı.
1955- Söke'de 7.0 büyüklüğündeki depremde 23 kişi öldü.
1964- Kurtuluş Savaşı kahramanlarından, eski başbakan Hüseyin Rauf Orbay öldü.
1971- Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yargılanmasına başlandı.
1974- Türkiye, Kıbrıs'taki darbeye karşılık, İngiltere'ye iki garantör devlet olarak Kıbrıs'a müdahale önerdi. Londra'ya giden Başbakan Bülent Ecevit'in, İngiltere Başbakanı Wilson'a yaptığı öneri kabul görmedi. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı.
1975- Atatürk'ün silah arkadaşlarından emekli general Fahri Belen öldü.
1979- Saddam Hüseyin Irak Devlet Başkanı oldu.
1994- ''Shoemaker Levy'' adlı kuyruklu yıldız Jüpiter'e çarptı; NASA çarpışmayı naklen yayımladı.
1998- 12 Eylül 1980 askeri harekatını gerçekleştirenlerden eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Sedat Celasun, Çanakkale'de kalp krizi sonucu öldü.
2006- Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, yedi er ile bir geçici köy korucusu şehit oldu. Van'ın Özalp ilçesinde ise polis noktasına ateş açılması sonucunda bir polis şehit düştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.