Sosyal Medya

POLİTİKA

Türkiye'nin Çin'e Cevap Gecikmedi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Özügergin, Çin basınında yer alan, "Başbakan Erdoğan Çin'de soykırım yapılıyor sözlerini geri alsın" haberlerine tepki gösterdi.



Özügergin, "Bizim Çin ile basın üzerinden birbirimize mesaj vermeye ihtiyaçımız yok" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5 Temmuz'da yaşanan olayların ardından Çinli yetkililerle çok fazla temas yapıldığını belirtti.

Çin'de birlik, düzen ve uyumun sağlanmasını beklediklerini ifade eden Özügergin, Çin hükümetinin Türk gazetecileri bölgeye davet etmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Şu aşamada Türkiye'den Çin'e bir heyet gitmesinin planlanmadığını vurgulayan Bakanlık Sözcüsü, önümüzdeki süreçte çeşitli heyetlerin gidebileceğini kaydetti.

Çin'de yaşanan olaylar konusunda Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ne başvurmasına ilişkin herhangi bir bilginin kendisine ulaşmadığını kaydeden Özügergin, "Ama bu uzun soluklu bir konudur. Bir polisiye eylemden söz etmiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Özügergin, Çin basınında yer alan, "Başbakan Erdoğan Çin'de soykırım yapılıyor sözlerini geri alsın" haberlerine de tepki gösterdi.

Çin ölü saysını 192'ye çıkardı

Bu arada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5 Temmuz'da meydana gelen olayların ardından ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Şinhua ajansının haberine göre, Çinli bir yetkili ölü sayısının 184'den 192'ye yükseldiğini aktardı.

Ölü sayısındaki artışın, Sincan Komünist Partisi tarafından açıklandığı belirtilen haberde, yaralı sayısının da bin 680'den bin 721'e çıktığı ifade edildi.

 

 

CNNTURK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.