Sosyal Medya

Sağlık

Sigara Yasağı Başlıyor - Video

Kapalı alanlarda sigara içme yasağı, Avrupa ve Amerika'dan sonra Türkiye'de de 19 Temmuz'da uygulanmaya başlanacak.



Bu tarihte uygulama genişleyerek lokanta, kafeterya, bar ve kahvehane gibi özel işletmeleri de kapsayacak.

Yasağın başlamasına sayılı günler kala çeşitli slogan ve resimlerin yer alacağı binlerce billboard ve afiş hazırlandı. Kurulan sigara şikâyet hatları ile yasağa uymayanlar hakkında işlem başlatılacak.
Ä°stanbul'da 444 10 16, Kocaeli'nde 444 41 00 devreye ilk giren hatlardan.

ALO SİGARA ŞİKAYET HATTI
Ä°stanbul: 444 10 16
Kocaeli: 444 41 00

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN FIRSAT
Tiryakileri düşündüren uygulama konusunda uzmanlardan önemli tavsiyeler geldi. Yasağın sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat olduğuna
dikkat çeken uzmanlar, "Yasağa öfkelenmek ya da küçümsemek yerine bu uygulamanın hayat kalitenizi nasıl artırabileceğini düşünün." diyor.
APARAT VE İLAÇLARA DİKKAT
Sigara bağımlılığından kurtulabilmek için otohipnozdan akupunktura, elektronik sigaradan nikotin sakızına kadar birçok farklı yöntem söz konusu. Fakat uzmanlar günde bir paketten fazla sigara içenlerin dışında hiçbir tiryakiye ilaç veya bağımlılığı engellediği iddia edilen aparatları önermiyor.
AŞIRI TİRYAKİLERE İLAÇ ÖNERİLİYOR
Uzmanlar sadece günde bir paket ve üstünde içenlerin fiziki bağımlılığı yüksek olan kişilerin ilaç kullanabileceğini söylüyor. Hastalara etkin maddesi 'vareniklin' olan ilaçları verilirken, Tiryaki 2 hafta boyunca ilaç kullanırken yavaş yavaş sigaradan keyif almamaya başlıyor. Hasta ilaç sayesinde sigarayı tamamen bıraktığında vücudun nikotin ihtiyacını minimum düzeye iniyor.

 


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.