Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Trabzon dünya vitrininde

Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği'nin düzenlediği İkinci Uluslararası Resim Festivali yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla renkli gösterilerle start aldı



TRABZON - Küresel ısınma nedeniyle su sorununa dikkat çekilen "Dünya Kadınlarının Tuvalinde Su" temalı Uluslararası Resim Festivali Trabzon'da renkli etkinliklere sahne oluyor. Festivale katılan yerli ve yabancı sanatçılar, Trabzon ve Rize'nin tarihi ve turistik yerlerinde konaklayarak resim çalışması yapıyor.
Festivalin açılışı Atatürk Alanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından konuşan Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, tüm dünya kadınlarına ellerini uzattıklarını belirterek, yörenin eşsiz güzelliklerini tuvallerde ölümsüzleştireceklerini söyledi.
SEVGİ KÖPRÜSÜ
Törene katılanlar kemençe eşliğinde horon oynadıktan sonra Trabzon Sanat Evi'ne festival yürüyüşü yaptı. Sanat Evi'ndeki törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da katıldı. Sanatın sevgi köprüsü olduğunun altını çizen Bakan Özak, "Trabzon bir sanat şehri. Sanatın her türlüsü bu şehirde yüzyıllardır yapılıyor. Sanat, insanları birbirine yaklaştıran en güzel köprüdür. Buradaki etkinlikler ülkeler arasındaki dostluğu da pekiştirecektir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.