Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Baykal: "Erdoğan kolbastı mı oynuyor, çökertme mi?"

Deniz Baykal: "Bu başbakanı anlayamadık ne yapıyor acaba kolbastı mı oynuyor çökertme mi oynuyor. Anlamadık."



BAŞBAKAN'A KOLBASTI GÖNDERMESİ

-Hükümetle en önemli tartışmamız seçim döneminde indirilmesiydi. Biz 6 aylık süre indirilsin demiştik.

-İş işten geçtikten sonra yürürlüğe koydular. Şimdi de uzattılar. Bütün bunlarla ilgili ciddi bir öneri 6 ay önce yapılmıştı.

-Dün kredi kartları düzenlemesi yapıldı. Biz seçim döneminde ısrarla düzenleme yapılması gerektiğini ifade etmiştik.

-Temerrüt faizlerinin yüksek olduğunu düzenlenmesi gerektiğini ifade etmiştik. İşsiz kaldıkları ve mali imkanlarını kaybettikleri için bu borçların ödenemediğini açıklamıştık.

-Başbakan ne dedi. Kredi kartı mağdurları gibi bir ifade kabul etmiyorum demişti. Ama dinlenmedi şimdi ödenmeyen kart borçları kaygı verici noktaya yükseldi. İki kere kanun teklifi verdik.

-Önce ne dedik faizleri indirin dedik. Bir yıl oluyor. Bu konuda kanun teklifi getirdik. Sonrasında yeninden yapılanma konusunu kanun teklifi olarak verdik. Geçen hafta bu kanun teklifi reddedildi. Sonra aynı kanun teklifi aynı mantık... Bir kanun teklifi bir kanun tasarısı halinde hazırlandı.

-Bunu neden erken yapmadınız neden ampülünüz geç yanıyor. Bu başbakanı anlayamadık ne yapıyor acaba kolbastı mı oynuyor çökertme mi oynuyor. Anlamadık.

-Bu düzenlemenin yeni bir getirisi yoktur. Geri dönüşü yoktur. Gecikme faizlerini indirmek lazım. Yine bu düzenleme çerçevesinde üzerinde durulması gereken konu kart mağdurları doğrudan bankaya muhatap olmalıdır.

-Bankalara muhatap olup yükten korunmalıdır. Bankalar kredi kartından aldıkları aidatı resmileştirip 35 TL'ye çıkarılmıştır. Bu 10 TL'yi geçmemelidir. Bu düzenleme hayırlı olsun diyoruz.

-Bir kez daha bir temel noktaya dikkat çekiyoruz. İstihdam üzerindeki vergi yükü prim yükünü indirilmesini öngörüyoruz. İlk iş bu. Bu krizle mücadele için gereklidir. Bugün işsizlik oranlarını görüyoruz. Bu çok yaygındır.

-Bunu bu düzenlemeyle azaltma imkanı vardır. Ä°ndirdiÄŸinizde bu kayıbı kayıt altına alabilirsiniz. Bu konu düşünülsün ve çalışmaları yapılsın... Azalan vergi gelirlerini artırmaya ihtiyaç var bunun için güvenilir etkin bir vergi idaresini ortaya koymaya ihtiyaç var... 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.