Sosyal Medya

BÖLGEHABER

7. Of  BuluÅŸması<o

Her yıl Ağustos ayının ilk haftasında Of Folklor Derneğinin organize ettiği, Of Kültür ve Sanat Şenlikleri, bu yıl daha kapsamlı bir şekilde kutlanacak.



Harun YILMAZ,

7-8 ve 9 Ağustosta yapılacağı bildirilen Milli Piyango İdaresinin 9 Ağustos çekiminin de Of ta yapılacağı 7. Of Buluşması ilk toplantısı Kaymakam Tuncay Sonel başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Of Buluşması sloganı toplantıya katılan herkes tarafından benimsendi.

Kaymakam Sonel Of?a yakışır bir festival düzenleneceğinin altını çizerek ?Kültür Sanat Şenlikleri dar alanda kalıyor? dedi. Sonel alt yapıyı oluşturduklarını hatırlatarak ?Bir işi yaparken yöremizin değerlerini göz önünde bulundurmalıyız?.

 Of için en iyiyi yapabilmek için toplantıya katılanlardan görüş bildirmelerini istedi.

Daha önceki şenlikleri yürüten Of Folklor Derneği Başkanı Erdal Özçelik söz aldı. Özçelik; ?Biz altı yıldır bu işi yapıyoruz ve bu güne kadar getirdik. Deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız. Of?taki kurumların bir araya gelmesi sevindiricidir? ifadesini kullandı.

İkinci sözü Cumapazarı Belediye Başkanı Ahmet Saral aldı. Saral daha önceden Cumapazarı Dağ şenlikleri adı altında şenlikler düzenlediklerini ve sel felaketlerinden bu yana şenliklere ara verdiklerini ifade ederek, bu şenliklerin bir ayağının Cumapazarı şenlik alanında yapılabileceğini teklif ederek bu etkinliklerin tek noktadan çok ellerle yapılan yapılmasının çok güzel olacağını belirtti.

Esnaf Odası Başkanı Sarıalioğlu Festival sırasında Yerel Müze açılmasını önerirken Emel Saral en güzel buzağı yarışması gibi yarışmalarla Festivalin daha da renkleneceğini önerdi.

Kaymakam Sonel, ?Hem Of insanı büyük hem yüreği büyük. Herkes ucundan tutacak Biz Of ailesi olarak sadece helva yapacağız.?

Önerilerin dikkate alındığı ve çalışmaların bir an önce başlaması için 8 kişilik komisyon kuruldu. Önümüzdeki günlerde bu komisyonda görev alanlar arasında görev dağılımı yapılacağı bildirildi.

Of Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hüsnü Aldemir, Of Belediye BaÅŸkan yardımcısı Tahir HacıahmetoÄŸlu yanı sıra tüm belde belediye baÅŸkanları, Of EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Kenan GeliÅŸli,  Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Yıldız, Of Halk EÄŸitim Müdürü Ä°brahim Okutan, Of Folklor DerneÄŸi baÅŸkanı Erdal Özçelik, Of Engelli aileler DerneÄŸi BaÅŸkan yardımcısı Pirman HacıbektaÅŸoÄŸlu, Of Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Erdal Saral, Of Esnaf Odası BaÅŸkanı Attila SarıalioÄŸlu, banka müdürleri ve basın mensupları hazır bulundu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.