Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Rize, Vitrine Çıkıyor

hazırlanan biyografi kitabıyla vitrine çıkarılacak. Spor, siyaset, basın, eğitim, kültür, sanat dünyasında ve Rize?nin sosyal hayatında önemli yer tutan toplam 2000 Rizelinin biyografisi, ?Rize Vitrin? isimli kitapta bir araya geliyor.



Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar ile Mustafa Karali tarafından hazırlanmakta olan ?Rize Vitrin? isimli çalışma Osmanlı?dan günümüze spor, siyaset, basın, eğitim, kültür, sanat dünyasında rüştünü ispatlamış, başarılara imza atmış Rizelilerin biyografileri ve fotoğraflarından oluşuyor.

Kitapta, Hemşinli Sadrazam Damat Mehmet Ali Paşa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz, Armatör Ziya Kalkavan, şair Veysel Çolak, futbolcu Şenol Birol, Cihan Alptekin, Aka Gündüz, Rizeli Sadık, Muhtar Çilli gibi Rize'nin yetiştirdiği isimler geniş yer buluyor.

Yaklaşık750 sayfadan oluşacak olan ?Rize Vitrin? isimli kitabın, özel arşiv fotoğraflarıyla da zenginleştirilecek ve bir arşiv niteliği taşıyacağı kaydediliyor.

 

Rize tarihi, kültürü ve ekonomik yapısı üzerine çeÅŸitli araÅŸtırma ve yazıları ile öne çıkan AraÅŸtırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, bu çalışma ile her alanda baÅŸarıya ulaÅŸmış Rizelilerin yaÅŸam hikâyelerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek; ?Rize tarihi ile ilgili araÅŸtırmalar yaparken çok farklı ve renkli isimlerle karşılaÅŸtım. Bunlardan ÅŸu ana deÄŸin yaklaşık bin 200 ismi çalışmamıza kattık. ?Rize Vitrini? 2000 Rizeli biyografisini içerecek. Ä°limiz ve ülkemizde söz sahibi olan bu isimleri yarınlara taşımak, gelecek kuÅŸaklara aktarmak birinci hedefimiz. Bu çalışmada mutlaka yer alması gerekir dediÄŸiniz bir isim varsa, [email protected] adresi ile bize ulaşın. Bu çalışma, prestij kitap özelliÄŸinde ve kaliteli bir baskı, grafik tasarım ile gerçekleÅŸecek ve arÅŸivlerin vazgeçilmez bir parçası olacak? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.