Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Seni unutmayacağız

Trabzon'da önceki gün vefat eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Karadeniz Gazetesi yazarı Ömer Güner, son yolculuğuna uğurl



Trabzon'da önceki gün vefat eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Karadeniz Gazetesi yazarı Ömer Güner, son yolculuğuna uğurlandı.
Gazeteci Ömer Güner (84) için dün ilk olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkanı Ergun Ata, birçok siyasi ve gazeteci katıldı.
Trabzon gazeteciler cemiyeti başkan Ergun Ömer Güner?i anlattı. Ömer Güner'in hasta yatağından kendisini aradığını ve Trabzonspor'un direktör sorununun ne olduğunu sorduğunu belirterek, "Çarşamba günü telefonum çaldı arayan Ömer Güner'in kızı Pınar Güner'di, 'Babam seninle konuşacak' dedi. Bana Trabzonspor Teknik Direktörü sorununun ne olduğunu sordu. Haber yazdıracaktı. 6 saat sonra gazeteci arkadaşım Murat Taşkın aradı. 'Ergun, Ömer Amca'yı kaybettik' dedi.
11 Haziran Perşembe günü bağlı bulunduğu gazetenin spor sayfasında Ömer Güner imzalı haberi çıktı.

Özak, ardından da Gazeteciler cemiyeti eski başkanı Ömer Güner'i evinde ziyaret ederek plaket veren Özak, gazetecei Güner'in elini de öpmüştü.


Trabzon Valisi Nuri Okutan, konuşmasında, Güner ile Trabzon'a atandıktan sonraki dönemde yaklaşık 2,5 yıllık bir dostluğu olduğunu belirterek, ''Ama bu kısa sürede, aramızdaki yaş farkına rağmen onunla çok iyi bir diyalog kurduk. Konu insan, insana hizmet, okuma, yazma olduğunda bizden de genç oluyordu. Onu kaybetmekle iyi bir insan, iyi bir dost, iyi bir yazar, iyi bir okuru da kaybettik'' dedi. Okutan, yaşamının son döneminde hastanede ziyaret ettiği Güner'in orada bile hareket edemediği halde okumayı sürdürdüğünü, başlatılan okuma faaliyetleriyle ilgili kendilerini cesaretlendirdiğini ifade ederek, ''Ama ölüm de bir gerçek. Bize düşen, onu kalbimizde, aramızda, sokaklarımızda, hayatımızda yaşatabilmektir'' diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.