Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ORGANİK ÇAYA EN İDEAL YER

Fabrikada inceleme yapan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Hemşin bölgesinin organik çay için dünyada en ideal yer olduğunu söyledi.



BAYRAM ALÄ° KAVALCI
Hemşin Organik Çay Fabrika'sında incelemelerde bulunan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, dünyanın en natürel çayının burada yetiştirildiğini söyleyerek, ?İlimiz coğrafyasında, organik çay üretimine başlangıç için Hemşin bölgemiz en uygun olan noktaydı. İki yıl gibi kısa bir zamanda, çay sektörünün en modern, en yeni, en son teknolojik cihaz ve makineleriyle kurulmuş Hemşin Organik Çay Fabrikası'nda üretime geçmenin sevincini yaşıyoruz." diye konuştu.

YoÄŸun bir kampanya süresi geçirdiklerini söyleyen Genel Müdür Yüce, "Buna raÄŸmen, gece-gündüz demeden fabrikamıza hemen her hafta giderek çalışmaları bizzat makineler başında izliyorum. Dünyanın en kaliteli organik çayını bu fabrikamızda üretiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Dünya üzerinde 11 ay çay üretimi yapan ülkelerin organik çayına karşı, verimlilik açısından bizim organik çayımız çok daha kaliteli çıkmaktadır. Özellikle yüksek rakım, kimyasal ilaçların kullanılmaması, bu bölgede sanayi tesislerin bulunmaması, dahası ekolojik dengenin bozulmamış olması, doÄŸanın ve bitki örtüsünün çok bakir olması; organik çay üretiminde önemli avantajlar saÄŸlamaktadır. Bu fabrikamızda, branşında çok iyi eÄŸitim almış, organik üretimde bilgi ve iyi çiftçilik becerileri olan yönetici ve elamanlarımızı görevlendirmiÅŸ bulunmaktayız. Fabrikamız ülkemizde bir ilk ve tektir. Rize'mize, bölgemize ve Türkiye'mize hayırlı olsun.? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.