Sosyal Medya

GÃœNCEL

Kanada'da kolbastı fırtınası

Kanada'da 5 yaşından büyük herkesin katılabileceği kolbastı kursu açılacağı duyuruldu.



Canadatürk gazetesinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Hasan Yılmaz, Ön kayıtların 31 Mayısa kadar süreceğini, yeterli talep gelmesi halinde Haziran ayı içerisinde kursun başlayacağını söyledi.

?Konya Selçuk Üniversitesinin açtığı kolbastı kursuna 1500 kişinin kayıt yaptırdığı haberini duyunca Kanada'da neden olmasın dedik ve bu işe giriştik? diyen Yılmaz, bunun için Toronto'yu pilot bölge seçtiklerini belirtti. Yılmaz, gelecekte talep olması halinde başka eyaletlerde de kurs düzenleyebileceklerini kaydederek, ?Bu kurslar kısa süreli kurslar olacak ve hafta sonları ya da akşamları düzenlenecek.

Kolbastı öğrenmek isteyenlerden öğretmen ve salon kirasına karşılık küçük bir ücret talep edilecek. Fiyat ve salon ön kayıtlardan sonra netleştirilecek? dedi. Kurs sonunda milli ve dini önemli gün ve organizasyonlarda gösteri yapacak bir ekip kurmayı planladıklarını belirten Yılmaz, ?Kurs duyurusuna yeni başladık ve 5 kişi kayıt yaptırdı. 10 kişi olduğumuzda kursa başlayacağız. Türkiye'de gençler kolbastı meraklısı, ama burada en fazla ilgi gösterenler 50 ve üzeri yaş grubu? diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.