Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Fabrikaya tabutla girdiler

Aralarında bazı siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu bir grup üretici, ÇAYKUR'a ait Işıklı Çay Fabrikası önüne gelerek, hazırladıkları içi yaş çay dolu tabutu fabrika kapısına bıraktılar



RİZE-Rize'nin Ardeşen ilçesinde bazı çay üreticileri, ÇAYKUR'a ait fabrikanın önüne içi yaş çay dolu tabutla giderek protesto eylemi gerçekleştirdi.
Aralarında bazı siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu bir grup üretici, ÇAYKUR'a ait Işıklı Çay Fabrikası önüne gelerek, hazırladıkları içi yaş çay dolu tabutu fabrika kapısına bıraktılar.
Tabutun üzerine ''ÇAYKUR satılıyor çayımız ölüyor'' pankartı asan grup adına basın açıklaması yapan üreticilerden Erkan Alçın, ÇAYKUR'un özelleşmesi durumunda bölgedeki çay üreticilerinin sefalete mahkum edileceğini iddia etti.
Çay üreticilerinin ''daha önce yaşandığı gibi'' bu sezon da hayal kırıklığına uğradığını savunan Alçın, ''2009 yılında yaş çay fiyatlarına toplam 5,5 kuruş zam yapılmıştır. Bu zamla bugün hiçbir şey satın alamazsınız. Ülkemizde yaşanan krizin faturası çay üreticilerine çıkarılmak istenmektedir. Bu, kabul edilebilecek bir durum değildir'' dedi.
Hükümet'in almış olduğu bu kararı gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Alçın, ''Yaş çay fiyatı çay üreticilerinin ekonomik durumlarının iyileşmesini sağlayacak seviyelere çıkarılmalıdır'' diye konuştu.
Üreticiler daha sonra eylemlerine son vererek, içi yaş çay dolu tabutu Işıklı Deresi'ne attılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.