Sosyal Medya

POLİTİKA

KARAL YENİ EKİBİYLE VİTRİNE ÇIKTI

Yeniden AK Parti Rize İl Başkanlığı'na seçilen Hasan Karal bugün 30 kişilik yönetimi ile basın karşısına çıktı.



AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 30 kişilik yönetim kuruluna eski Doğru Yol Partili, ANAP'lı ve Refah Partili siyasileri de alarak Rize'de özlemi duyulan siyasi birlikteliği kurmayı amaçladıklarını belirterek, ?Rizemiz'de uzun süredir özlemi duyulan bir siyasi birlikteliği, bir güç birlikteliğini oluşturma azmindeydik. daha çağdaş ve müreffeh bir hayatın yaşanabildiği bir Rize oluşturmak amacıyla, Rize'de yaşayan bir çok değerli dostumuzu ağabeyimizi bir araya getirdik. Çıkmış olduğumuz bu yolda düşüncemiz halistir. Gayemiz tektir. Oda Rize'ye hizmettir. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketinde, onun gücünden azami ölçüde istifade ederek Rizemize daha çok hizmeti taşımak istiyoruz? dedi.

Geçmişten ders alarak yeni dönemde az tartışılır bir siyasi anlayışı halkın önüne koyacaklarını ifade eden Karal ?Geçmişte de birlikte çalışma imkanı bulmuştuk. Şunu açık yüreklilikle itiraf ediyorum. Eksikliklerimiz olmuştur. Siyasi anlamda kusurlarımız olmuştur. Geçmişten edindiğimiz tecrübelerimiz ışığında gelecekte daha az hata yapan, daha az tartışılabilir bir siyasi anlayışı halkımızın önüne koyma kararlılığındayız. Yeni yönetim kurulumuz belki toplumun yüzde 100 kesimini temsil etmemektedir. Rize şartlarında Rize'nin kahir ekseninin birleşebildiği bir yönetim kurulu oluşturduğumuza inanıyoruz? diye konuştu.

Rize'de en önemli sorunun işsizlik sorunu olduğunu kaydeden Karal, ''Rize'nin öncelikli sorunu işsizlik. 316 bin nüfuslu Rize'de 5 bin dolayında işsiz var. İlimize daha çok yatırım getirmek amacındayız. Organize sanayi bölgesi ve Ovit mevkisinde yapılması planlanan tünel bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. Rize'de işsizlik oranını aşağılara çekene kadar bize rahat yüzü yok.'' dedi.

Rizelilik bilincinin oluşturularak herkesin elini taşın altına sokması gerektiğine dikkat çeken Karal ?Rizelilik bilincini oluşturarak hep beraber elimizi taşın altına koyduğumuzda göreceksiniz ki çok güzel hizmetleri Rizemiz kazanacaktır? şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.