Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Hızlı tren Trabzon'a gidiyor

''Hızlı Tren''in uğrayacağı kentler arasına Trabzon da katılıyor.



 



Fatma Can'ın haberi...

 ''Hızlı Tren''in uÄŸrayacağı kentler arasına Trabzon da katılıyor. 

     AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, Demiryollar, Limanlar, Havameydanları Ä°nÅŸaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Erzincan'ın Trabzon'a, Gümüşhane ve Tirebolu üzerinden konvansiyonel demiryolu ile baÄŸlanması için 1983'te Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesine proje çalışması yaptırdı. HurÅŸit Çayı'nı takip eden bir demiryolu öngören bu proje ile hızlı tren iÅŸletmeciliÄŸi yapılamayacağını öngören TCDD Genel Müdürlüğü, Erzincan'ı Trabzon'a konvensiyonel demiryolu yerine, geliÅŸ-gidiÅŸ hızlı tren hattıyla baÄŸlamayı öngördü. Bunun üzerine Karadeniz Teknik Ãœniversitesi ile ''Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi''ne iliÅŸkin güzergah çalışması yapan TCDD Genel Müdürlüğü, proje için Erzincan-Bayburt-Çaykara-Of-Trabzon rotasının daha uygun olduÄŸu görüşüne vardı.
    
     -EN UZUN TÃœNEL-
    
     Erzincan-Trabzon Hızlı Tren Projesi kapsamında, Bayburt-Çaykara arasındaki DoÄŸu Karadeniz DaÄŸları'nın 35 kilometre uzunluÄŸunda bir tünelle geçilmesi amaçlanıyor. Bölgenin coÄŸrafi ÅŸartlarının, tünel açılmadan hızlı tren iÅŸletmeciliÄŸinin yapılmasına izin vermeyeceÄŸine dikkati çeken TCDD yetkilileri, inÅŸaat teknikleri ile 35 kilometre uzunluÄŸunda bir demiryolu tünelinin yapılmasının mümkün olduÄŸunu belirtti.
     Proje güzergahındaki zorluklar nedeniyle, projenin iÅŸletme hızı saatte 200 kilometre olarak planlanıyor. Çift hat olarak planlanan Trabzon-Erzincan hızlı tren hattında yük taşımacılığı da yapılabilecek.
     Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi için çalışmalarını tamamlayan TCDD Genel Müdürlüğü, fizibilite raporlarını DLH Genel Müdürlüğüne gönderdi. DLH Genel Müdürlüğü, bu yıl içinde Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi için proje ihalesine çıkarak, proje için en iyi güzergahı detayları ile belirleyecek. Projenin hazırlanmasının ardından DLH'nın yapım ihalesine çıkması bekleniyor.
    
     -Ä°STANBUL-TRABZON HIZLI TRENLE 7 SAAT OLACAK-
    
     Yapımı devam eden Ankara-Ä°stanbul ve Ankara-Sivas hızlı demiryolu projeleri ile bu yıl içinde yapım ihalesine çıkılması amaçlanan Sivas-Erzurum hızlı demiryolu projesinin tamamlanmasının ardından, Ä°stanbul'dan Trabzon'a hızlı tren ile seyahat 7 saat sürecek. Ä°stanbul'dan yola çıkacak hızlı tren, EskiÅŸehir, Ankara, Sivas ve Erzincan üzerinden Trabzon'a ulaÅŸacak.
     TCDD yetkilileri, Ä°stanbul'un yanı sıra DoÄŸu Anadolu ile GüneydoÄŸu Anadolu'yu da Karadeniz'e baÄŸlayacak Trabzon-Erzincan hızlı tren hattıyla bölge ticaretinin canlanacağını ve Trabzon limanına yük taşımacılığının artacağını kaydetti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.