Sosyal Medya

EKONOMÄ°

5 *****OTEL, GENEL MÃœDÃœRÃœN MAAÅžI ASGARÄ° ÃœCRETTEN

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, beş yıldızlı otel yöneticilerinin ücretlerinin resmi belgelerde asgari ücret veya biraz üstünde gösterildiğini söyledi.



Antalya vergi rekortmenlerinin açıklanması amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Süçtü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü ve Vergi dairesi ekiplerinin çeşitli dönemlerde yaptıkları ayrı ayrı denetimlerde, otellerin en üst düzeydeki yöneticilerinin asgari ücret üzerinden gösterdiklerin belirlendiğini, belirterek, ?Bunlar inandırıcı değil. Bu rakamlar sırıtıyor. Beş yıldızlı turistik işletmenin en üst düzey çalışanının asgari ücret veya üzerinde maaş aldığını düşünebilir misiniz?? dedi.

Amaçlarının, kayıt dışılığı önlemek olduğunu vurgulayan Sütçü şunları söyledi:
''Dünya kalitesinin üstünde beş yıldızlı otellerin üst düzey yöneticilerinin asgari ücret veya biraz üstünde ücretle çalıştırıldıkları görülüyor. Bunlar inandırıcı değil. Bu rakamlar sırıtıyor. Beş yıldızlı turistik işletmenin en üst düzey çalışanının asgari ücret veya üzerinde maaş aldığını düşünebilir misiniz? Olmaz böyle bir şey... Turizm sezonu açıldı. Firmaların kayıt altında olmalarını istiyoruz. Bunun yanında bu işletmelerdeki işyerlerinin kiraları da çok düşük gösteriliyor. Aslında bu işletmeler beyan ettikleri kira bedelinin 6-7 katı kira ödüyor. Firmalarımızın bu konuda gönüllü olmalarını istiyoruz.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.