Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Çayeli kültür ve sanat haftası etkinlikleri

Çayeli Dernekler Federasyonu bu yıl ikincisi düzenlenen 2009 Çayeli Kültür- Sanat Haftasının açılışını yaptı



 


Çayeli Dernekler Federasyonu bu yıl ikincisi düzenlenen 2009 Çayeli Kültür- Sanat Haftasının açılışını yaptı.

 

ikincisi düzenlenen 2009 Çayeli Kültür- Sanat Haftasının açılışını yaptı. Günlerdir hemşerilerinin muhteşem bir hafta geçirmeleri için çabalayan Çaydef Ailesi ilk olarak çocuklarımızın da resimlerini ve birçok sanatçının çalışmalarını ve fotoğraflarını paylaştığı bir resim sergisi açtı.

Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev başta olmak üzere Çaydef Onursal Başkanı Ali Fuat Albayrak ve emeği geçen herkes açılışı yapmak için sahneye davet edildi. Açılışın ilk konuşmacısı Kadın Kolları Başkanı Emine Sağlam oldu. Özellikle gençlerimizin federasyonumuza gelmesini dilediğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Açılışın diğer bir konuşmacısı da Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev?di. Yılmaz Hüsrev "kültür haftasının aslında Dursun Karaca?nın organize ettiği TSM konseri ile başladığını" belirtti ve bir de sitemini dile getirdi.

"Herkesin konser biletlerini alma konusunda hevesli olduklarını ama konsere gelme konusunda bu hevesi göremediğini" belirtti. Katılması beklenen kişilerin gelmemesinden dolayı sitem etti. 15 gün boyunca devam edecek olan Kültür- Sanat Haftası organizasyonlarında hemşerilerinin katılımlarını beklediğini ve salonun tıklım tıklım dolmasını söyledi.

Çayeli Dernekler Federasyonunun bir eğitim merkezi olduğunu, buraya gelenlerin sadece yemek, horon, müzikli eğlence gibi programlar için toplanmak yerine, eğitimle ilgi çalışmalar içinde gelmelerini istedi. Eğitimin tabii ki önce ailede başladığını destekleyen Yılmaz Hüsrev

"Aileler önemli! Çocuk evinde neler yaşıyor ve görüyorsa hayatında da onları uyguluyor. İkinci olarak öğretmenlere iş düşüyor. Onlar çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliler! Kimliğimizi unutmamalıyız! Asaletimizi, örf-adetlerimizi ve inançlarımızı unutmamalıyız! Artık herkes psikolojik gerginlik içinde işte bu sorunları aşmanın bir diğer yoluda Çaydef'ten geçiyor. Tüm imkanlara sahibiz. Konferanslarımızı, tiyatromuzu, folklorumuzu gerçekleştirme imkanlarına sahibiz" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.