Sosyal Medya

Sağlık

KANSER ÜNİTESİ İÇİN SMS YARDIMI

Rize Üniversitesi bünyesinde onkoloji ünitesi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında SMS atılarak 5 TL yardım yapılabilecek.



Rize Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu toplantısı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu?nda yapıldı. Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin başkanlığında yapılan toplantıya, Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Arif Yılmaz, Dernek Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yüce, Ömer Faruk Ofluoğlu, Dursun Bilgili, Mehmet Erdoğan, Muammer Atılgan ve Ali Fuat Çakmakçı katıldılar.

Toplanan yönetim kurulunda, dernek olarak yapılan çalışmalar ve Rize Onkoloji Hastanesi (Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi) kurma kampanyasında gelinen son nokta ile gelecekte yapılacaklar ele alındı.
24839
Dernek başkanlığından yapılan açıklamada, Üniversite Derneği olarak bu yıl içerisinde, Üniversite Rektörlüğü?nün kamulaştırma ifraz harçları, mobilya-tefrişat ödemeleri, Tıp Fakültesi Anatomi malzemesi ve diğer eğitim-öğretim ihtiyaçları için toplam 385 bin TL ödeme yapıldığı ifade edildi.
24840
Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi (Onkoloji Hastanesi) kampanyasında Avan Projenin hazırlandığı, statik projelerde de son aşamaya gelindiği belirten Dernek açıklamasında, Onkoloji Merkezi kampanyası için Çaykur üreticileri, Çaykur personeli ve özel sektör çay fabrikalarından toplam 1 milyon 300 bin TL, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve hayırsever vatandaşlardan da toplam 310 bin TL bağış alındığı, ayrıca Turkcell ve Avea faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353?e gönderilen mesaj toplamının da 2 bin 405 SMS olduğu belirtildi.
24841
Dernek Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Rize, Artvin ve bölgemizden hemşerilerimizin büyük şehirlerde, hastane kapılarında ve yollarda maddi ve manevi eziyet çekmemesi için Rize'de Onkoloji merkezinin kurulması büyük önem ve aciliyet arzetmektedir. Yine Üniversite Derneğinin çalışmalarıyla kurulan Kardiyoloji Ünitesinde 350 açık kalp ameliyatı ve 3 bin 500 anjiyonun gerçekleştirilmesi Rize ve bölge insanımız için çok önemli hizmetlerdir. Rize Üniversitesinin öğrenci sayısının 10 bini aştığı, Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Rize'de eğitim-öğretime başladıklarını, Tıp Fakültesine atanan 60 Öğretim Üyesi Prof., Doç., ve Yrd. Doç. doktorun ve 23 asistanın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlimiz ve bölgemiz insanına hizmet verdiklerini unutmamak gerekiyor. Sağlık ve eğitim gibi hassas bir konuda tüm Rizelilerin birlik ve beraberlik içerisinde bu kampanyayı sürdüreceklerini ve Onkoloji Merkezini Rize'ye kazandıracaklarına inanıyoruz. Tüm hayırsever insanlarımızdan Onkoloji Merkezi kampanyasına destek olmalarını istiyor, destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz?.

Rize Onkoloji Merkezi?ne bağışlar için Banka Hesap Numaraları:
AKBANK Rize Şubesi (99) 156485 TL Hesabı
TEB Rize Şubesi (195) 22766 TL Hesabı
ZÄ°RAAT BANKASI Rize Åžubesi (248) 52351738-5001
Ayrıca, TURKCELL ve AVEA faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353 'e MESAJ göndererek bir SMS?le 5 TL bağışta bulunulabiliyor.
24842

24843

24844

24845

24846

 

Rize Üniversitesi bünyesinde onkoloji ünitesi kurulması için başlatılan kampanyanın öğrenci ve velilere duyurulması amacıyla ilçe milli eğitim müdürleri ve il genelindeki okul müdürleri ile toplantı yapıldı.

Rize Valiliği Salonunda yapılan toplantıya Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Metin ile ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Rahmi Metin, burada yaptığı konuşmada, önceki yıllarda tıp fakültesi bünyesinde faaliyete geçen anjiyo ünitesinde 3 bine yakın anjiyo ile 300'e yakın açık kalp ameliyatı yapıldığını ifade ederek, ''İlimizde açılan sağlık kurumlarının hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Bu nedenle şimdi de tıp fakültesi bünyesinde onkoloji ünitesi kurulması için çalışma başlattık'' dedi.

Dernek olarak ''Rize Üniversitesine Sahip Çıkıyor'' adı altında bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Metin, ''Kampanyadaki amacımız ilimizdeki her ferdin kampanyamıza az bir miktarla da olsa katılarak hizmetten yana olduğunu göstermesidir. Biz ilimizde onkoloji ünitesi kurulması için çalışma başlattık. Başarılı olacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Metin, kampanya kapsamında ''Bir SMS de Senden Olsun'' adı altında çalışma yürüttüklerini kaydederek, şunları söyledi: ''Bastırdığımız broşürleri okul müdürlerimiz okullarında öğrencilere dağıtacak. Öğrencilerimiz de velilerine götürecek. Böylece Turkcell ve Avea GSM operatörlerinden 4353'e mesaj atarak 5 TL'lik bağış yapmış olacaklar. Ayrıca ''Bir Avuç Çay da Senden Olsun'' adı altında başlattığımız çalışma ile de çay üreticilerimiz ÇAYKUR'a sattıkları çaydan istedikleri bir miktarı onkoloji ünitesinin kurulması için bağışlayabilecek. Kampanyamıza katılım tamamen gönüllülük esasına dayalıdır.''

Arif Yılmaz, kalp damar hastalıkları ile kanser hastalıklarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''İlimizde anjiyo ünitesi kuruldu. Ancak kanser konusunda da bir şeyler yapılması lazım. Kurulması için kampanya başlatılan onkoloji ünitesi belki devlet tarafından da yapılabilir. Ancak Rize'ye sıra belki 10 yıl sonra gelir. Bunun için bizim de bir şeyler yapmamız, en azından altyapıyı hazırlamamız lazım'' dedi.

Rasim Çelik ise Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin geçtiğimiz yıl açıldığını belirterek, ''Biz eğitimcilerin sağlığa katkımız olmaması düşünülemez. Bu nedenle üniversitemizin gelişmesi için her türlü katkıyı sağlayacağız. Öğrenci ve velilerimizin kampanyaya fazlasıyla ilgi göstereceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.