Sosyal Medya

SPOR

Trabzon'un şampiyonluk inadı

Trabzonspor 90+4'da Gökhan Ünal'ın frikik golüyle 1-0 kazanarak ligde kalan iki hafta öncesi şampiyonluk mücadelesini sürdürdü,



Turkcell Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde Trabzonspor Avni Aker'de Bursaspor'u konuk etti. Trabzonspor 90+6'da Gökhan Ünal'ın frikik golüyle 1-0 kazanarak ligde kalan iki hafta öncesi şampiyonluk mücadelesini sürdürdü, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi için bileti cebine koymuş oldu.

Zirve mücadelesi veren Trabzonspor bu sonuçla puanını 62 yaparak ikinci sıradaki Sivasspor ile aradaki 1 puanlık farkı ve lider Beşiktaş ile arasındaki iki puanlık farkı korudu. Karşılaşmada 90+2'de Bursaspor'dan Ozan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. UEFA Kupası'na katılma mücadelesi veren Bursaspor ise 54 puanda kaldı. Konuk ekip ligde 8 maç sonra yenilgi ile tanıştı.

Trabzonspor'da maç öncesi en büyük sıkıntı Serkan Balcı'nın sakatlığıydı. Son dakika sakatlığıyla sarsılan Bordo-Mavili ekipte Serkan Balcı'nın sezonu kapattığı açıklandı. Trabzonspor - Bursaspor mücadelesinde ilk yarıda Avni Aker'de büyük bir orta saha savaşı vardı. Bursaspor savunmasında kademede yapılan hatalar sonucu ev sahibi ekip Alanzinho ve Umut ile iki yüzde yüzlük gol pozisyonu yakaladı ama bunları deÄŸerlendiremedi. 

İlk yarıda Trabzonspor cephesini sarsan bir başka sakatlık ise Yattara'nın 17. dakikada oyun dışına alınmasıydı. Gineli futbolcu sakatlanarak maça devam edemezken yerine Alanzinho oyuna dahil oldu. İki takım soyunma odasında 0-0 eşitlik ile giderken ilk yarıda mücadelenin yüksek olduğu bir maç izledik.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Trabzonspor'du. Alanzinho ile ikinci yarının başında iki net pozisyondan yararlanamayan Trabzonspor'u durduran isim Bursaspor kalecisi Ivankov oldu. Barış Memiş'in de oyuna girmesiyle ikinci yarı klasik 4-4-2 dizilişine dönen Trabzonspor ikinci yarı topla daha çok oynayan takım olsa da mücadele ilk yarıya oranla daha temposuz geçti. Bursaspor'da Sercan Yıldırım Trabzonspor karşısında vasatı aşamazken, son dakikalara doğru yaklaştıkça Trabzonspor'da ekipteki gol stresi daha da arttı.

Son dakikalarda Trabzonspor'un geçmiş maçlardaki pozisyon bulma sıkıntısı ortaya çıkarken 90+3'de Trabzonspor Ozan'ın topa elle dokunmasıyla oluşan serbest vuruşun ardından Gökhan ile golü buldu. Trabzonspor için maçın, belki de sezon anıydı. Son pozisyonda golü bulana Trabzonspor Avni Aker'deki taraftarını sevince boğdu. Ligde Trabzonspor gelecek hafta Eskişehirspor deplasmanına çıkarken, Bursaspor evinde G.Antep ile karşı karşıya gelecek.
Gökhan Ünal doksana taktı 11

Gökhan Ünal doksana taktı 12

Gökhan Ünal doksana taktı 13

Gökhan Ünal doksana taktı 14

Gökhan Ünal doksana taktı 15

Gökhan Ünal doksana taktı 16

Gökhan Ünal doksana taktı 18

Gökhan Ünal doksana taktı 19

Gökhan Ünal doksana taktı 21

Gökhan Ünal doksana taktı 4

Gökhan Ünal doksana taktı 4

Gökhan Ünal doksana taktı 5

Gökhan Ünal doksana taktı 6

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.