Sosyal Medya

GÃœNCEL

Adana?da 55 KiÅŸiye SoruÅŸturma Ä°zni!

İçişleri Bakanlığının Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç DURAK hakkında vermiş olduğu soruşturma izninin ayrıntılarına Adanamedya.com ulaştı.



  Aytaç Durak"ın eÅŸi Fahriye Durak"a ait 11 bin 260 metrekarelik arsanın deÄŸerinin, yapılan imar deÄŸiÅŸiklikleri ile 44 kat artmasıyla ilgili iddianın araÅŸtırılması amacıyla İçiÅŸleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiÅŸlerin yaptığı inceleme neticesinde Aytaç DURAK ile söz konusu imar deÄŸiÅŸiklik kararını onaylayan 55 Meclis üyesi hakkında yargılama izni verilmiÅŸti.

         Yine aynı imar deÄŸiÅŸikliÄŸi hakkında BaÅŸbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kuruluda müfettiÅŸ görevlendirmiÅŸ ve incleme sonrasında Aytaç DURAK hakkında Kamu Etik Kurulu tarafından kınama kararı verilmiÅŸ ve bu karar resmi gazetede yayınlanmıştı.

         İçiÅŸleri Bakanlığının Aytaç DURAK ve 55 Meclis üyesi hakkında verdiÄŸi yargılama iznine karşılık, yargılanması istenen Meclis üyelerinden bazılarının Danıştay'a itiraz ettikleri biliniyordu. adanamedya.com'un elde ettiÄŸi bilgilere göre yapılan bu itirazlara karşılık Danıştay yetkililerinin yaptığı incelemeler sonucunda yapılan itirazlar reddedildi.

        Bu süreçten sonra 55 Meclis üyesi ve Aytaç DURAK'ın Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarının önünde engel kalmadığı öğrenildi. 

İçişleri Bakanlığının Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç DURAK hakkında vermiş olduğu soruşturma izninin ayrıntılarına Adanamedya.com ulaştı.

Ulaştığımız belgelere göre, soruşturma izninin sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç DURAK"la sınırlı kalmadığı, bazı Belediye Bürokratları, kararın alındığı meclis toplantısına katılan ve bu yönde oy veren tüm meclis üyelerini kapsadığı belgelerden anlaşılıyor.

 

Diğer bir husus ise, Aytaç DURAK"ın Ak Parti"den istifa edip MHP"ye geçmesi nedeniylede bu soruşturma izninin verildiği yöndeki kanaati ulaştığımız belgeler çürütüyor. Soruşturma izni verilenler arasında şu an Ak Parti"nin ilçe Belediye Başkan adayları ve meclis üyeleri, MHP"nin Belediye Başkan adayı, meclis üyeleri ve başka partilere mensup üyelerde bulunuyor.

 

Ä°ÅŸte o belgeler ve o isimler;

 

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.