Sosyal Medya

POLİTİKA

'DP sipariş üzerine ele geçiriliyor'

DYP'li eski yönetici Hüseyin Kocabıyı, DP'nin bir sipariş üzerine ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi



DP'nin bir sipariş üzerine ele geçirilmeye çalışıldığını söyleyen DYP'li eski yönetici Hüseyin Kocabıyık, "Bunun için de terminatör görevini en iyi biçimde yapacak olan Cindoruk devreye sokuluyor" dedi...

DSP ve DP'de yaşananları değerlendiren 28 Şubat'ın önemli tanıklarından Hüseyin Kocabıyık, her iki partinin delegelerini "uyanık olmaya" davet etti. Kocabıyık, DP ve DSP kongrelerinin Türk siyasetine ilgi duyanların en fazla üzerinde durmaları gereken bir siyaset olayı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

?Girişimin arkasında Demirel var?

"Demirel ve Cindoruk, adeta zaman tünelinden çıkarak DP genel başkanlığını ele geçirmeye soyundu. Yıllardır, 'Ben siyaset üstüyüm' diyen Demirel, anlaşılıyor ki bu girişimin arkasındaki isim. Kendileri açısından bir ikbal arayışı içinde de olamayacaklarına göre, son yerel seçimde oy vermedikleri DP'yi niçin ele geçirmek istiyorlar?

Türk siyasetinin ve medyanın bugün cevaplandırması gereken soru budur. Demirel ve Cindoruk bu partiyi, davaları için, siyasi inançları için ve kendi ikbal arzuları için istemediklerine göre anlaşılıyor ki, DP'yi bir sipariş üzerine ele geçirmeye çalışıyorlar. Bunun için de terminatör görevini en iyi biçimde yapacak olan Cindoruk devreye sokuluyor.

Cindoruk - Demirel girişiminin altını kazıdığınız zaman partiyi gerçekte ele geçirmek isteyen kişinin kimliği ortaya çıkıyor. Bu kişi veya kişiler hem kendi sıkışık durumlarından kendilerini çıkartacak hem Ergenekon Davası'nın ensesine yapıştığı müttefiklerini kurtaracak hem de siyaseti ve devleti sulandıracak bir karargâh oluşturmaya çalışıyor. Amaç, 2 sene sonra yapılacak seçim için siyaseti şimdiden tanzim etmek.

Demirel ve Cindoruk, 28 Şubat'ta ve 27 Nisan'da oynamış oldukları uğursuz role DP'yi siyaset dışı çevrelere pazarlayarak yeni bir halka eklemek istemektedirler. DP siyasi mülkiyeti ile hatıralarıyla, varıyla yoğuyla Demirel ve Cindoruk tarafından siyaset dışı çevrelere açıkça peşkeş çekiliyor. 27 Mayıs darbesinin yapamadığı şeyi yani DP'nin ruhunu öldürme işini Demirel ve Cindoruk'un cellatlığına havale edildiği anlaşılıyor."

?Ergenekon sulandırılacak?

Kocabıyık, iki partide yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Hem DP de hem de DSP'de yaşanan gelişmeleri bir bütün olarak düşündüğümüz zaman ortaya açık seçik bir sonuç çıkıyor. Başka sebeplerin yanı sıra esas olarak Ergenekon Davası siyaset üzerinden CHP, DSP ve DP eliyle kuşatılıp, boğulacak, aşındırılacak ve sulandırılacaktır. Herkesin bu gelişmelere böyle bakmasında yarar var" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.