Sosyal Medya

Trabzon

Yolsuz yer kalmayacak

Devlet Bakanı Özak, ulaşımın ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Hükümetimiz döneminde duble yollar başta olmak üzere önemli yollar da yapılmıştır. Yolu ve suyu olmayan yer kalmayacak? dedi



BAYBURT - Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Bayburt?ta katıldığı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Sayın başbakanımız bize görev tevdi ederken, 'Faruk Bey çok önemli bir göreviniz var. Ülkemizde 28 yaş altında 36 milyonu aşkın insan var. Bu dünyada olmayan bir beşeri sermaye. Çok büyük bir sorumluluğunuz var. Milli ve manevi değerlere bağlı, geçmişi ile övünen bugünü ile barışık, geleceğinden emin, bilim ve teknoloji araştıran, analiz yapabilen, hayır diyebilen, kendi kültürünü özümsemiş, diğer kültürleri zenginlik sayan bir gençliktir bizim hedefimiz' dedi" dedi.
Özak, ulaşımın ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Karayollarının yapımı konusunda bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hükümetimiz döneminde duble yollar başta olmak üzere önemli yollar da yapılmıştır. Ülkemizde yolu ve suyu olmayan yer kalmayacak. İnsanımızın muasır medeniyete ulaşması için Bayburt'taki Ayşe kızımızla Almanya'daki Hans aynı seviyeye getirilmelidir. Türkiye, dünyanın 10. büyük devleti olması için elinden gelen bütün gayreti sarf etmektedir.
Bu ülkenin insanı, bunu yapacak iradeye sahiptir. Hükümet olarak büyük projeleri hayata geçirdik, onun için en büyük Atatürkçü biziz. 'Üniversitesi olmayan il kalmayacak' dedik ve bunu gerçekleştirdik, bunlardan biri de Bayburt Üniversitesi?dir. Toplu konut konusunda bizim dönemimiz öncesinde yılda 2 bin 100 konut yapılırken, bizim hükümetimiz döneminde yılda 60 bin konut yapılır hale gelmiştir.
İhtiyaçlı ailelerimizi 100 lira karşılığında ev sahibi yapıyoruz. Hizmetlerimizin karşısında insanımızın duasını alıyor ve başarılı oluyoruz. 2 yıl içerisinde Bayburt'a yapılacak olan duble yol sayesinde insanımız Ankara'ya 7 veya 8 saatte gitmiş olacaktır. İnşallah duble yolun açılış töreninde birlikte oluruz" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.