Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Her ÅŸeye raÄŸmen mutlular

Eşi gurbette ekmek parası peşinde koşan Karadeniz kadını



RİZE - Doğal yaşamın, güzellikleriyle birlikte zorluklar da sunduğu Karadeniz'de kadınlar, yaşadıkları güçlüklere karşın mutlu olmayı başarıyorlar. Çalışan nüfus içerisinde Karadeniz Bölgesi'ndeki kadınların çalışma oranları, tüm yaş gruplarında ilk sırayı alıyor. Karadeniz Bölgesi'ndeki çalışan kadınların ortalaması ise Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor.
Bölgede genç erkek nüfus göçünün fazlalığı ve sanayi yatırımlarının az olması nedeniyle kadınlar, aile bütçesine katkıda bulunmak için fındık, tütün, çay, mısır gibi yoğun emek isteyen tarımsal uğraşlara daha büyük oranda katkı sağlıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlalara giden Karadeniz kadını, çoğunlukla gün batımıyla evlerine dönüyor.
Karadeniz kadını, tüm olumsuzluklara rağmen hayata pozitif bakabiliyor. Üretken ve açık sözlü olan Karadeniz kadını, bu özellikleriyle yörenin arazi yapısına rahatça uyum sağlamayı başarıyor.
Bölgede yeterli tarım arazisi ve iş yeri olmadığı için gurbete giden Karadeniz erkeği, ekmeğini uzaklarda ararken, kocası gurbette olan kadınlar ise ev işleri, çocuk bakımı ve bahçede çalışma gibi tüm sorumlulukları yükleniyor. Eşinin sorumluluklarını paylaşmak da kadını aileyle ilgili karar alımında eşit söz sahibi yapıyor.
Karadeniz'de doğal yaşam, güzellikleriyle birlikte zorlukları da sunarken, Karadeniz kadını, yaşadığı güçlüklere karşın mutlu olmayı başarıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.