Sosyal Medya

GÃœNCEL

ANNELER GÜNÜ KUTLU VE MUTLU OLSUN!..

?Eğitilmiş ve uzman anneler, çağdaş modern toplumu getirir? Gazi Mustafa Kemal Atatürk



ANNELER GÜNÜ KUTLU VE MUTLU OLSUN!..
?Eğitilmiş ve uzman anneler, çağdaş modern toplumu getirir? Gazi Mustafa Kemal Atatürk
 
Anneler Günü?nde annelerin hâl ve hatırları sorulur, elleri öpülür, gönülleri alınır;  onlara olan sevgiler pekiÅŸtirilir. Bu nedenle, yanımızda, çevremizde olan anneleri sevgiyle, uzaktaki anneleri özlemle ve aramızdan ayrılan anneleri de rahmetle anarken yeÄŸenlerimin çocukları için 09.05.2004?te yazdığım aÅŸağıdaki yazının yansıttığı duyguları paylaÅŸmak isterim duyarlı dostlarımızla. Lütfen bu duyguları siz de saklayın, çocuklarınızla paylaşın, ara sıra gündeme getirin, emi?..
 
Sevgili yavru, Allah seni dünyaya göndereceği sırada seni meleklerinden birine teslim edeceğini ve seni o meleğin koruyacağını söyledi. Sen, işte o meleğe ?Anne? diyorsun. O melek annen, seni acıların en acısıyla doğurdu. Seni ilk o okşadı, öptü, sevdi, babanla birlikte?
 
O seni sütüyle besledi, babanla birlikte yıkadı, kokladı, sardı, sarmaladı. Konuşmayı, okumayı, yazmayı, dua etmeyi o(nlar) öğretti. Sevginin, saygının, aşkın ve güvenin kaynağı o(nlar). Seni bırakıp bir yere gittiğinde hep gözü arkada ve aklı hep sende. Seni büyütürken kendisi de büyüdü. Ömrünü versen ona az gelir. Saçına ilk tutunduğun, o saclarını sana süpürge yapan, sana kol/kanat geren, koruyucu Melek anne unutulmayı kabul edemez.
 
Onu hiç unutma emi? Nice ?Anneler Günü?ne sağlıkla?
 
M. Ali Sulutaş / 10 Mayıs 2009

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.