Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Araklı'da Sel felaketi

Trabzon'un Araklı ilçesinde derenin taşması sonucu 5 mikserin toprak altında kaldığı inşaat şantiyesinde moloz kaldırma çalışmalarına başlandı.



İlçeden geçen Karadere'nin karların erimesi ve bölgede etkili yağmur nedeniyle su seviyesinin yükselmesi sonucu Kayaiçi köyü Çatak mevkisinde taşması sonucu hasar gören Taşmak ve Nata inşaat firmalarına ait şantiyelere dolan molozlar iş makinelerinin yardımıyla kaldırılmaya çalışılırken şantiyelerin yeni bir taşkından korunması için dere kenarına taş ve toprak yığılıyor.

Taşkında zarar gören Taşmak inşaat firmasının şantiye şefi Nuri Gümüştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şantiyelerinde Akenerji Elektrik Üretim AŞ'nin yaptığı Akocak HES Projesi için beton ürettiklerini belirterek, ''Su baskını gece yaşandı. Gece olması dolayısıyla şantiyede az insan vardı. Son anda gürültüye uyandılar. Şantiyede aşçı, şoför ve santralci olarak çalışan 3 işçi son anda şantiye karşıdaki yola kaçıp kurtuldu'' diye konuştu.

Gümüştaş, bu işçilerin şantiyedeki 6 mikserden sadece birini kurtarabildiğini kaydederek, ''Son anda gürültüye uyandıkları için araçları kurtaramadılar. 5 mikser zarar gördü. Şantiyede araçlar dışında da hasar oluştu'' dedi.

Bölgede zaman zaman su baskını yaşandığını ifade eden Gümüştaş, baskınların havanın ısınması nedeniyle dağlardaki karların erimesinden ve dere yataklarının bilinçsizce doldurulmasından kaynaklandığını söyledi.
Vatandaşlardan Temel Aksoy da 2-3 gündür aralıksız yağmur yağdığını belirterek, bir restorana ait hayvan derilerinin de suya kapıldığını bildirdi. Aksoy, mikserlerin zarar gördüğü santraldeki hasarı sabah fark ettiklerini ifade ederek, bölgede zaman zaman su baskınları yaşandığını söyledi.
Karadere'nin taşması sonucu küçük çaplı toprak kaymalarının yanı sıra dere kenarındaki yolun bazı bölümlerinin çöktüğü görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.