Sosyal Medya

GÃœNCEL

Siz olmazsanız İnternethaber olur mu hiç?

İnternethaber'e ilk harcı attığımız 5 Mayıs 2000 yılında, Kadiköy Serasker'de mobilya bakıyoruz kardeşim Baki ile. Bende heyecan, onda endişe var:



Hadi ÖZIŞIK
Siz olmazsanız İnternethaber olur mu hiç?
05 Mayıs 2009 Salı

İnternethaber'e ilk harcı attığımız 5 Mayıs 2000 yılında, Kadiköy Serasker'de mobilya bakıyoruz kardeşim Baki ile. Bende heyecan, onda endişe var:

-Hayırdır Baki?

-Abi mobilyayı ucuz yerden alalım da, batarsak zarar etmeyelim.

Nasıl kızmışım Baki'ye... Nasıl tepki göstermişim... Bugünleri anlatmışım sonra ona, geleceğimiz noktayı görmüşüm ta o günden. İnanmıştım çünkü, azmetmiştim!

Kimse inanmadı bana... Behiç Abi bile... Bir ben, bir de kardeşim Süleyman... Nasıl çalışıyoruz, memleketi biz kurtaracağız sanki! Gece yarılarına kadar, İnternethaber'in değirmenine haber taşıyoruz.

Çok sıkıntı çektik çok... Aç kaldık, açıkta kaldık, çocuklarımı servisten indirdim ama vazgeçmedim bu sevdamdan! Yenisahra'dan Kadiköy'e yürüyerek gittim çoğu kez... Ve birgün geldi, "Hoşçakalın dostlar" demek zorunda kaldım!

Dedim ama, Amerika'dan gelen e-posta "kusura bakmayın kapatamazssın" diyordu bana... Öyle de oldu, "Üstad" vesile oldu ve birgün sonra "dostlar"la tekrar buluştuk.

Buluşma o buluşma... Ne siz bizi yalnız bıraktınız, ne de biz inancımızdan vazgeçtik... Bugün İnternethaber devler liginde... Sermayemiz siz oldunuz, gazetemiz sizin birbirinize fısıldamanız, televizyonumuz ise yorumlarınız oldu...
Büyüdük büyüdük büyüdük... Biz büyüdükçe, biz zirveye çıktıkça, bir başkası gibi özümüzden uzaklaşmadık, kendimiz olduk her zaman.

9 yıl oldu... Bugün 10. yaşa ilk adımı attık... İki kişiydik, üç olduk, 4 olduk, Yahya Gür'le 5, Oktay Sağlam ile 6... Derken 2009'da bütün sitelerimizde 26 kişi istihdam ediyoruz...

Ve biliyor musunuz dostlar, ben sizi bu kardeşlerime, çalışma arkadaşlarıma karşı hiç mahçup etmedim Allah'a şükür! Bu müesseseden adımını atan kişi, her ne olursa olsun, hakkı olan sosyal haklarına kavuşuyor. Öyle deneme, meneme, şu bu değil, aynı gün... Önce sigorta sonra iş yani!

Benimle çalışan arkadaşlarımı 9 yılda hiç mağdur etmedim... Maaş günü hiç şaşmadı İnternethaber'de... Söz veriyorum, ben yaşadıkça o gün yani her ayın 4. günü hiç şaşmayacak.

3 kişinin bu siteye girdiği günü hatırlıyorum. O günkü heyecan bugün devam ediyor. Hedefim 2010 yılına, yani 10. yılımıza 10 site ile girmek. Öyle laf ola beri gele değil, 7 site şu anda yayında hepsi aktif, hepsi iyi reklam alıyor ve hepsinin müthiş ziyaretçisi var.

İnternethaber'in sultanı Hacer Alkan'la ilgili bir şey söylememe gerek yok. İnternethaber emin ellerde, çünkü hem kadın yazarı fazla, hem de kadın çalışanı... Hiç itirazım yok, erkeklerden daha iyi yapıyorlar bu işi... Nakış işliyorlar sanki!

Ä°nternethaber'in haberlerinden de siz farketmiÅŸsinizdir!

Bu arada, İnternetspor Süleyman Özışık'ın kaptanlığında acayip yol alıyor. Gazeteoku.com başlı başına bir site... Gazeteciler.com medya sitelerinin en büyüğü oldu üç ayda... Benim yeni gözbebeğim Internetfinans.com büyüyor, tıpkı gazeteoku.com gibi.. Haberciler.com Tanyel Yılmaz'a emanet. Sinemakeyfi İdris Borak'ın elinde ve emniyette... Gerisi de 2010'da...

Arkadaşlar bu işleri yapmak çok zor değil.

Ben yalnız değilim çünkü, siz varsınız!

Hep varolun e mi?

Siz varsanız İnternethaber var!

Bunu hiç ama hiç aklınızdan çıkarmayın lütfen...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.